Borstkolven

Als je je borstvoeding een handje moet helpen.

Borstvoeding op gang helpen

De eerste dagen na de bevalling moet je borstvoeding nog op gang komen. In principe doet je pasgeboren baby dat door te drinken aan je borst. Als dat niet kan, of als je baby wat hulp nodig heeft om je melkproductie goed op gang te brengen, moet je afkolven. Voor deze start van je borstvoeding gebruik je een professionele, dubbelzijdige elektrische borstkolf.

De Symphony borstkolf van Medela bevat de 2-Phase Expression® Technology en is afgestemd op de eerste dagen van je borstvoeding. Het systeem bootst het natuurlijke zuiggedrag van je pasgeboren baby na, waardoor je melkproductie zo goed mogelijk op gang wordt gebracht.

Twee borsten in plaats van één

Wanneer je dubbelzijdig afkolft bespaar je natuurlijk veel tijd. Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek bewezen dat je een extra toeschietreflex krijgt waardoor je tot 18% meer melk uit je borsten haalt en dat bevordert dan weer de melkproductie. Bovendien is de melk vetter en bevat ze meer calorieën, dus is ze voedzamer voor je baby!

De Symphony wordt gebruikt in het ziekenhuis, maar is ook te huur voor thuis bij je apotheek of in een gespecialiseerde borstvoedingswinkel. Het is een kleine investering die ervoor zorgt dat jouw borstvoeding de beste start krijgt.

Vraag naar de Symphony bij je apotheek. Niet voorradig? Hij kan deze direct voor je bestellen met de volgende referentie:

  • Symphony - CNK nummer 2485-027.
  • Enkele afkolfset CNK nummer 2485-035.
  • Dubbele afkolfset CNK nummer 2103-760.      

TIP: heb je een hospitalisatieverzekering? Mogelijk wordt de huur van een Symphony borstkolf terugbetaald. Check je verzekering voor de voorwaarden.

Je eigen persoonlijke kolf

Is de borstvoeding goed op gang, dan hoef je de Symphony niet  te blijven huren. Wanneer je eens een dagje weg wilt of je gaat weer aan het werk, kun je je kindje nog steeds jouw moedermelk geven door af te kolven.  Medela heeft verschillende persoonlijke borstkolven, compact, licht en handig om mee te nemen. De kwaliteit van deze kolven is gelijk aan de Symphony en ze bevatten ook de 2-Phase Expression® Technology.

Meer weten over de Freestyle, Swing Maxi of Swing van Medela? Kijk op medela.be/borstkolf.

In samenwerking met Medela - expert in borstvoeding

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages