De 10 kwaliteiten van de perfecte babysitter

De 10 kwaliteiten van de perfecte babysitter

Je baby een avondje bij een babysitter laten, is als jonge ouder niet evident. Een babysitter moet bekwaam en betrouwbaar zijn en daarnaast liefst ook aan volgende criteria voldoen:

1. Ervaring

Een babysit die elke zomer op nichtjes en neefjes past of een kleine broer of zus heeft? Of ken je iemand die ervaring heeft bij een jeugdbeweging of speelpleinwerking! Ga ervoor!

2. Motivatie

Kies voor een babysit die dol is op kinderen en niet zomaar nood heeft aan een extra zakcentje. 

3. Reactievermogen

Vraag even aan je babysit wat hij of zij zou doen mocht je kindje koorts hebben of onbedaarlijk huilen. Het antwoord zal veel zeggen over hun vermogen om met uitzonderlijke situaties om te gaan.

4. Dol op kinderen

Nodig je babysitter op voorhand even uit als je kindje wakker is : je merkt snel of je potentiele oppas rustig met je baby kan omgaan en of er een match is. Een babysitter die dol is op kinderen, zal meteen contact zoeken met je kleintje.

5. Goede referenties

Het kan handig lijken om het buurmeisje van 16 te laten babysitten, maar sommige ouders kiezen liever voor een ervaren babysitter. Luister eens rond bij vrienden en familie of vraag de babysitter zelf naar referenties. Zo geniet jij zonder stress van een avondje uit !

6. Geduld

Geduld is een essentieel eigenschap voor een goede babysitter. Een oppas moet kalm kunnen blijven wanneer je kindje het op een huilen zet of wanneer je tweejarige een bui heeft. 

7. Geïnteresseerd

Een babysitter die het serieus meent, toont interesse voor je kind en zijn hobby's, interesses en gewoontes. 

8. Punctueel en beschikbaar

Ook dit is een bewijs dat je babysitter het meent. Vraag bij een eerste bezoek naar hun beschikbaarheid in de toekomst. Je wilt niet al die moeite doen voor één avond ! Een betrouwbare en beschikbare babysitter is goud waard. Deel hun gegevens dus ook niet met iedereen!

9. Goed in de keuken

De kers op de taart ? Dat is een babysitter die kan koken ! Heb je er zo eentje ? Dan heb je echt een witte raaf beet ! Je hoeft dan niets meer te voorzien voor je vertrek en wie weet kunnen de oudere kindjes zo spelenderwijs leren koken!

10. Ga niet te vlug

Neem je tijd om de ultieme babysitter te vinden. Een vertrouwensband is essentieel! 
 

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages