Opvang voor je baby : wat zijn de voordelen van een onthaalouder?

Opvang voor je baby : wat zijn de voordelen van een onthaalouder?

Zoek je opvang voor je baby en twijfel je tussen een crèche of een onthaalouder? Weet dat elk soort opvang voor- en nadelen heeft. Hieronder vind je alvast heel wat voordelen van een onthaalouder.

Een familiale omgeving

Je baby toevertrouwen aan de gemoedelijke en familiale sfeer van een onthaalouder geeft jouw en je kindje minder stress. Er zijn niet zo veel kindjes bij een onthaalouder en je baby zal er dus ook minder vermoeid van terugkeren. Tegelijk zijn er kindjes genoeg om de ontwikkeling van zijn/ haar sociale vaardigheden te garanderen. 
Het maakt niet uit of je onthaalouder zelf kinderen heeft: een hart voor kleine kindjes heeft hij of zij zonder twijfel. Onthaalouders worden bovendien goed opgevolgd door Kind & Gezin.

De ‘à la carte’ uurregeling

Een belangrijk voordeel bij onthaalouders is de flexibele uurregeling. Elke werksituatie is anders en daarom is het enorm handig als de opvanguren van je baby gelijk kunnen lopen met die van jullie. Vroeg starten, laat werken of zelfs in het weekend opvang nodig? Het is soms even zoeken maar je vindt vast wel een onthaalouder wiens openingsuren perfect bij jouw leven aansluiten.

Persoonlijk contact

Veel ouders waarderen een onthaalouder enorm om de persoonlijke aanpak, op maat van je baby. Of het nu gaat om slaaproutine, eetgewoontes of de keuze van je luiers: meestal kan je alles samen bespreken. Onderschat ook het persoonlijk advies van de onthaalouder niet: door zijn/ haar uitgebreide ervaring met het verzorgen van kindjes kunnen zij situaties heel goed inschatten.

Veel aandacht voor je baby

Wie onthaalouder zegt, hoort het meteen : het woord ‘ouder’ speelt in dit concept een prominente rol. Dat geeft je sowieso vertrouwen bij het achterlaten van je kleintje. Als je baby droevig is, zal de onthaalouder je baby met alle liefde troosten. Natuurlijk zijn er ook andere kindjes onder wie de aandacht verdeeld moet worden, maar je baby en de onthaalouder zullen sowieso een persoonlijke band ontwikkelen. 
Een onthaalouder wordt in die tweetal jaren dat je baby bij hem/ haar vertoeft, soms zelfs een beetje deel van het gezin. Hij/ zij bezorgt je kindje heel wat mooie herinneringen, waardoor het weerzien in de jaren later nog steeds veel plezier doet!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages