Opvang voor je baby: wat zijn de voordelen van een crèche?

Opvang voor je baby: wat zijn de voordelen van een crèche?

Zit je in de fase van je zwangerschap waarin je op zoek gaat naar opvang voor je baby? Een crèche is specifieke vorm van kinderopvang die heel wat voordelen biedt. We zetten ze even op een rijtje.

In een crèche is iedereen welkom

Een crèche is meestal het hele jaar open en heeft ruime openingsuren. Vaak kan je kindje er terecht  tussen 7.00 uur en 18.30 uur. De ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar opvang tijdens de kantooruren.

Crèches zijn helemaal op maat van kinderen gemaakt en voldoen aan strenge veiligheids- en hygiënenormen (opgelegd en gecontroleerd door Kind & Gezin): een echte geruststelling voor jou als ouder! Je hoeft ook niet in paniek te slaan mocht er een personeelslid ziek worden. De rest van het team neemt dan gewoon over!

Opgeleid en bekwaam personeel

Het team van een crèche is steeds specifiek opgeleid en vaak ook multidisciplinair: verzorgsters en juffen werken er soms samen met verpleegsters en psychologen.

Heb je het moeilijk om iemand met je kindje te vertrouwen? Bedenk dan dat het personeel in een crèche zelden of nooit alleen is met je kleine schat. Je kindje zal waarschijnlijk een vaste begeleider hebben maar er zullen ook andere mensen voor hem of haar zorgen. De begeleiders staan elkaar continu bij.

Tal van activiteiten voor je baby

Een crèche biedt je baby een divers aanbod aan activiteiten. Speelgoed is er aangepast aan de leeftijdscategorie en af en toe verruimt je baby’s blik door een workshop of specifieke activiteit zoals muziek of voorleesmomentjes.

Je baby’s reactie op geluid, licht en activiteit wordt gestimuleerd, afgewisseld met de nodige rust en dutjes. Je kindje zal ook snel wennen aan het spelen en delen met andere kinderen, een pluspunt eens ze wat ouder zijn!

Kinderopvang waar alles inbegrepen is

Kiezen voor een crèche betekent ook dat je je leven net iets gemakkelijker maakt. In een dagje crèche is alles inbegrepen: geen zorgen over maaltijden en de voorraad luiers! De crèche zorgt voor alles. De kostprijs is meestal ook haalbaar: het uurtarief is afhankelijk van jullie inkomen en een deel van de kosten is fiscaal aftrekbaar.

Geen papierwerk

In een crèche wordt jullie hele administratieve dossier voorbereid en opgevolgd. Een groot verschil met wanneer je, bijvoorbeeld, een oppas zou inhuren en op die manier quasi werkgever zou worden. In de crèche hoef je enkel de maandelijkse factuur te betalen!

Dus, overtuigd?

 

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages