6 tips om je bevalling op te wekken

bevalling opwekken

9 maanden kunnen lang duren. Als de uitgerekende datum nadert, sta je waarschijnlijk te trappelen van ongeduld. Met deze 6 tips uit grootmoeders keuken kan je proberen de bevalling wat sneller op gang te brengen. Succes niet gegarandeerd!

  1. Acupunctuur

In de traditionele Chinese geneeskunde zou acupunctuur helpen bij het op gang brengen van de bevalling. Acupunctuur is het plaatsen van naalden enkele millimeters diep in de huid, op strategische punten langs zogenaamde meridianen in je lichaam. Door deze punten te stimuleren, zou je de baarmoederhals zachter maken en zelfs verwijden.

  1. Bewegen

Wandelen, dansen, schoonmaken, opruimen, … activiteit is een aanrader. Je beste bondgenoot is de zwaartekracht. Als je rechtop staat, zal je baby meer druk uitoefenen op je baarmoederhals dan wanneer je op de bank ligt. En hoe meer je je bekken beweegt, hoe meer je baby zal indalen. Zorg er echter wel voor dat je nog genoeg uitrust, want tijdens de bevalling zal je alle energie kunnen gebruiken.

  1. Seks

Jawel, dat heb je goed gelezen. Lange tijd werd seks aanbevolen voor vrouwen die klaar zijn om te bevallen. De samentrekkingen van de baarmoeder die worden veroorzaakt door de productie van oxytocine of de prostaglandine die in het sperma zit, zouden in je voordeel spelen. Verschillende recente studies spreken dat echter tegen. Dat gezegd zijnde, je hebt niks te verliezen.

  1. In dezelfde categorie: de tepels stimuleren

Ook het stimuleren van de tepels zorgt voor de productie van oxytocine, het geboortehormoon. Dat zou samentrekkingen van de baarmoeder teweegbrengen. Daarvoor moeten de tepels meerdere malen per dag worden gestimuleerd, bijvoorbeeld door ze tussen je vingers te rollen of door het tepelhof te masseren.

  1. Thee met frambozenblaadjes

Thee getrokken van frambozenblaadjes zou ook de samentrekkingen van de baarmoeder stimuleren. Ook al is de doeltreffendheid van deze methode niet bewezen, je zorgt in elk geval voor een goede hydratatie.

  1. Homeopathie

Bepaalde homeopathische middelen zouden de baarmoederhals voorbereiden en het begin van de bevalling bevorderen. Daarvoor worden Pulsatilla en Caulophyllum het meest aanbevolen. Praat hierover met je verloskundige of homeopathische arts voor je ermee aan de slag gaat.

Of deze technieken nu werken of niet, ze zijn het proberen waard. Blijf geduldig, geniet van de laatste momenten van je zwangerschap en vergeet vooral niet uit te rusten voor de bevalling!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages