De terugkeer naar de kamer

Profiteer van je verblijf op de kraamafdeling om uit te rusten en vooral om kennis te maken met je baby.

Een les in tederheid

Aarzel niet om het medisch personeel te raadplegen voor alle vragen die door je hoofd spelen. Met de hulp van de vroedvrouwen zal je des te sneller leren hoe je je kleintje moet verzorgen : hoe je hem moet wassen, voeden... Neem de tijd om hem te observeren : leer zijn gelaatsuitdrukkingen begrijpen, lach met z’n gekke snoeten. Jullie zullen ongetwijfeld onvergetelijke momenten delen.

Zin om te huilen

Heb je zin om te wenen, volgen er huilbuien, voel je je neerslachtig? Dan heb je last van de babyblues. Trek het je niet aan. Na alles wat ze hebben doorstaan, hebben veel nieuwe
mama’s hier last van en voelen ze zich een beetje ontmoedigd.

Kennismaken met je baby

Hij is niet mooi…
Je zal het niet durven toegeven, maar eigenlijk had je je baby nooit zo rood en gerimpeld voorgesteld. Het is zelfs mogelijk dat zijn huidje nog bedekt is met vernix caseosa, een natuurlijke bescherming die na enkele dagen verdwijnt. Het kan zijn dat zijn hoofdje een beetje vervormd is door de mogelijk smalle doorgang van je schaambeen. Dat is geen reden tot paniek, het herstelt zich vanzelf. Je zal hem de komende dagen, terwijl je hem verzorgt en hem voedt, alleen maar schattiger gaan vinden.

Hij is veel te klein…
Omdat hij nog te klein is of een beetje geleden heeft onder de bevalling, moet je kindje enkele dagen in de couveuse doorbrengen. Dat is niets om jezelf te verwijten, je kleintje is in goede handen. Ga hem goeiemorgen wensen van zodra je wakker bent. Vraag aan de vroedvrouwen of je hem mag voeden en kan helpen bij het wassen. Zodra je kindje terug in orde is, kan je alle verloren momenten ruimschoots inhalen!

... Maar hij is uniek
Zelfs terwijl hij nog afhankelijk is van jou, heeft je kindje zijn eigen persoonlijkheid en karakter. Hij is echter van jou, en zoals hij is er geen ander! Jullie zullen snel aan elkaar wennen. Vertrouw gewoon op je instincten, een betere gids kan je je niet wensen.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages