Kraamcadeaus voor papa: 9 leuke ideetjes

Kraamcadeaus voor papa

Bij een kraambezoek breng je doorgaans cadeautjes mee voor het pasgeboren kindje of de mama, maar ook voor de papa is dit natuurlijk een heuglijk moment! Met deze 9 leuke kraamcadeaus voor papa scoor je sowieso.

1. Een leuk voorleesboek voor papa …

Verhaaltjes voorlezen is een van de fijnste dingen die je kan doen met kleine kinderen. Hoe leuk is het dan als het verhaal gaat over de beste papa ter wereld? Er bestaan verschillende voorleesverhalen over papa voor kinderen van alle leeftijden.

2. … of een hulpboek voor de kersverse vader

Een kind op de wereld zetten, het brengt heel wat met zich mee. Ook voor kersverse papa’s, maar toch richten de meeste boeken zich op de moeders. Verras een jonge papa dus met een handig boek rond baby’s en opvoeding, specifiek voor vaders!

3. Een stoere draagdoek …

Zo’n pasgeboren kindje in een draagdoek dicht bij je lichaam dragen, het is magisch. Er bestaan tal van vrolijke draagdoeken met figuurtjes en felle kleurtjes, maar je kan natuurlijk ook een stoerder exemplaar cadeau geven voor de papa.

4. … of een neutrale luiertas

Net zoals bij draagdoeken, komen ook luiertassen vaak in frivole kleurtjes of met felle motieven. Voor jonge ouders die liever van een meer neutrale luiertas houden, bestaan er ook exemplaren in zwart of grijs. Misschien is dit wel het perfecte kraamcadeau voor een jonge papa?

5. Mag het wat meer zijn? Kies dan voor een draagzak

Een draagzak is echt een topcadeau voor sportieve of avontuurlijke ouders. Een kwalitatieve draagzak is echter ook een vrij duur kraamcadeau voor papa’s. Maar als jullie met een aantal vrienden samenleggen, is dit een geweldig idee!

6. Een grappig rompertje met instructies …

Als je op zoek bent naar een ludiek kraamcadeau voor papa, dan is dit een heel tof geschenk. Het schattige rompertje voor het pasgeboren kindje bevat namelijk ‘instructies’ voor de papa.

7. … of matching kledij voor vader en zoon/dochter

Je ziet soms mama’s met een trui in dezelfde print als het rompertje of kruippakje van hun kind, maar uiteraard is zo’n matching kledij ook een leuk geschenk voor de papa. Er zijn tal van mogelijkheden, maar wij zijn bijvoorbeeld wel fan van matching sokken!

8. Warme maaltijden na thuiskomst uit de kraamkliniek …

De eerste weken nadat de kersverse ouders met hun baby thuiskomen, zijn altijd hectisch. Ze moeten zich aanpassen aan een nieuw ritme en andere gewoontes. Een verse maaltijd koken, durft er dan wel eens bij in te schieten. Verras mama en papa bij thuiskomt met een of meerdere zelfgemaakte maaltijden zodat ze zich daar alvast geen zorgen meer over hoeven te maken.

9. … of een bonnenboekje om te babysitten

Natuurlijk willen jullie in de toekomt maar al te graag babysitten op dat lieve kleine kindje. Dan is het een leuk idee om een bonnenboekje te maken met ludieke tegoedbonnen, bijvoorbeeld voor “1 avond babysitten zodat mama en papa op date kunnen” of “1 logeerpartijtje zodat mama en papa ook eens kunnen uitslapen”.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages