Op de kraamafdeling

Je aankomst

Je zal ontvangen worden door de dienstdoende dokter of een vroedvrouw die je enkele reglementaire onderzoeken zal laten ondergaan : een vaginaal onderzoek om vast te stellen in welk stadium de ontsluiting van de baarmoederhals is, of de vruchtvliezen nog niet gebroken zijn en wat de positie van je baby is. Ze zullen naar zijn hartritme luisteren, je bloeddruk en temperatuur meten en je urine controleren.

Als de bevalling nog niet begonnen is, mag je terug naar huis. Volg de raadgevingen van je dokter en je vroedvrouw op want je zal je kleintje nog enkele dagen verder meedragen. Het was slechts vals alarm!

De werkkamer

Terwijl papa de administratieve rompslomp voor zijn rekening neemt, brengt een vroedvrouw je naar de werkkamer. Daar word je aan de monitor geplaatst. Twee externe receptoren worden op je buik gekleefd en houden toezicht op het hartritme van je kindje en de intensiteit van je weeën. Deze parameters worden geregistreerd op een scherm waarop je zelf kan meevolgen. Een mobiele monitor is ook mogelijk (externe receptoren zonder draad). Zo kan je rondlopen en eventueel in het bad plaatsnemen. Het kan zijn dat er receptoren worden geplaatst op je baarmoederhals en op het hoofdje van je baby. Aarzel niet om al je zorgen en vragen toe te vertrouwen aan je vroedvrouw.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages