7 newborn fotografie tips!

Je baby is geboren en dat wil je natuurlijk met de hele wereld delen! Bijvoorbeeld door het versturen van een mooi en persoonlijk geboortekaartje. Het kaartje wordt nog persoonlijker met een foto van je pasgeboren kindje, maar het maken van een babyfoto is nog niet zo makkelijk. Daarom geven wij je wat tips!

1. Zorg voor een warme omgeving

Zorg dat de omgeving waar je de foto maakt lekker warm is. Een baby kan zichzelf nog niet goed op temperatuur houden. Ook het dekentje, of andere accessoires die je eventueel gebruikt, moeten lekker warm zijn.

2. Zorg voor een fijne en ontspannen sfeer

Probeer een situatie te creëren waarin zowel jij als de baby je prettig en comfortabel voelen. Neem de tijd voor het maken van de foto en maak er vooral geen stress factor van. Wacht eventueel ook een paar dagen voordat je de foto wilt maken.

3. Gebruik geen flits en fotografeer bij natuurlijk licht

Neem de foto in een ruimte je waar je voldoende natuurlijk licht hebt. Leg je baby in de buurt van een raam. Houd er echter wel rekening mee dat je niet tegen het licht in fotografeert, maar ga met je rug naar het raam toestaan. Verder adviseren we je om geen flits te gebruiken. Dat is niet fijn voor je baby, maar het komt de foto ook niet ten goede. Als je toch een flitser gebruikt probeer dan 'indirect’ te flitsen, bijvoorbeeld via het plafond.

4. Maak de foto na het eten

De meeste baby’s voelen zich tevreden en rustig nadat ze gegeten hebben. Dat is dan een goed moment om de foto te maken. Zorg dat je van te voren alles al hebt klaargezet zodat je na de voeding meteen aan de slag kunt. Maak het gezichtje van je kindje van te voren nog even schoon zodat je niet later op de foto melk- of spuugvlekken ziet. Houd er dan wel rekening mee dat je kindje kan gaan spugen als je hem te veel beweegt.

5. Extra handen

Afgezien van het feit dat het leuker is om de fotoshoot samen te doen, is het ook erg praktisch. Terwijl jij foto’s maakt kan je partner, of iemand anders, voor de baby zorgen en eventuele veranderingen in de setting aanbrengen.

6. Detailfoto

Probeer, als de tijd en de situatie het toelaat, ook een paar detailfoto’s te maken van de handjes of voetjes van je baby.

7. Oefen

Oefen alvast een keer voordat je aan het ‘echte werk’ begint. Dit kun je al doen voordat de baby geboren is. Laat een grote broer of zus poseren of gebruik een knuffel of een pop als model. Door alvast een keer te oefenen ben je beter voorbereid en weet je waar je rekening mee moet houden.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages