Een nieuw broertje of zusje

Er zullen een hoop dingen gaan veranderen voor je eerste kind - tot nu toe enig kind. Ook als je al meerdere kinderen had, is het een aanpassing. Vanaf nu moeten ze niet alleen hun speelgoed delen, maar ook hun knuffels en de aandacht van mama en papa. Daar heb je die baby die niet eens kan praten maar wel zijn stukje van de taart komt opeisen... Ouders, wees voorbereid!

De eerste kennismaking

Omdat de meeste kraamklinieken er tegenwoordig niets op tegen hebben, mogen broer of zus hier al komen kennismaken met die mysterieuze baby die hun mama in het ziekenhuis houdt. Hou je er wel rekening mee dat het bezoek waar je zo naar uitkijkt niet noodzakelijk rustig en idyllisch zal verlopen : zodra het nieuwe eraf is, riskeren je kinderen zich al snel te gaan vervelen. Iedereen heeft alleen maar oog voor de baby, mama heeft niet echt tijd voor hen. Wees dus niet ontgoocheld als hun enthousiasme eerder matig is. Zorg ervoor dat het bezoek niet te lang duurt, en probeer ook wat aandacht te schenken aan de oudsten.

De privilege van groter te zijn

Je baby is natuurlijk fragiel, maar als je je kinderen echt klaar wilt maken, zal je ze moeten laten ontdekken. Wat een plezier het voor hun is om je kindje aan te raken! Wat zijn ze trots dat ze hen in hun armen kunnen houden, veilig op de zetel, onder je zicht en, wie weet, misschien is het een mooie gelegenheid om een foto te nemen!

Wees wel natuurlijk voorzichtig: Indien je kinderen ziek zijn, is het misschien best om tijdelijk ze even afstand te laten houden. Een virus van een jong kind kan desastreuze gevolgen hebben voor een pasgeborene.

Vraag aan de papa - of aan de grootouders - om een activiteit voor de 'groten' te organiseren: waarom niet een etentje op restaurant, een bezoek aan de zoo, een bioscoopje pikken of misschien zelfs een pretpark ?!

Zoals jij tijd nodig zal hebben om ouder te worden van je pasgeboren baby, zullen je kinderen ook tijd nodig hebben om te wennen aan de rol van grote broer of zus!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages