Het eerste medisch onderzoek

In de meeste kraamklinieken is de kinderarts niet aanwezig bij bevallingen waar geen risico mee verbonden is. Je baby wordt dus onderzocht tijdens de uren die volgen op de geboorte.

De kinderarts zal je baby onderzoeken om na te gaan of hij zich goed aan z’n nieuwe leventje heeft aangepast, of hij geen misvorming heeft en of zijn zenuwstelsel normaal functioneert. Kijk gerust mee naar het onderzoek. Zo zie je waartoe je spruit al in staat is : over de rand van een tafel lopen, ‘stappen’, zich vastgrijpen, opletten... Misschien zet je wel angstogen op als je merkt dat de pediater je baby niet als een broos wezentje behandelt. Hij trekt je kindje vanuit een liggende in een  zitten de houding zonder zijn hoofdje te ondersteunen. Of hij zal je baby plotseling loslaten zodat hij zijn armpjes uitslaat en terug intrekt. 

In tal van kraamklinieken kan vanaf de dag na de geboorte een test gebeuren om doofheid op te sporen. Een bloedafname kan vanaf de derde dag. Dit bloedmonster wordt gebruikt om eventuele zeldzame aandoeningen op te sporen, die zo snel mogelijk moeten behandeld worden om de toekomst van je kind veilig te stellen.

Goed om te weten: Tijdens de medische examens van je kind, aarzel niet om medische vragen te stellen die je zouden bezighouden

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages