8 toffe activiteiten om te doen met je baby van 1 tot 2 jaar

activiteiten om te doen met je baby van 1 tot 2 jaar

Tussen de leeftijd van 1 en 2 jaar leert je kindje de wereld ontdekken. Er zijn dus tal van activiteiten die je kan doen met je kleine ontdekkingsreiziger. Hier zijn alvast 8 toffe activiteiten die je met je kindje van 1 à 2 jaar kan doen:

  1. Koken met je kind (of kliederen in de keuken)

Koken is niet alleen een dagelijkse huishoudelijke taak, het is ook een plezier om de liefde voor lekker eten aan je kind door te geven. Samen een cake, muffins of zelfs een taart bakken, zal je kleintje heerlijk vinden. Hij kan het deeg mengen met de handjes, de bodem van de taart prikken ... en natuurlijk alles even proeven! Onder jouw leiding komt het allemaal in orde. Bovendien ontwikkelt je kindje zijn fijne motoriek door de ingrediënten te hanteren. Maak wat tijd vrij voor deze activiteit, want alles gaat dubbel zo traag. Al kan je het samen koken ook af en toe onderdeel maken van je dagelijkse routine. Zo leert je kindje de gerechten kennen die jij op tafel zet en sneller geneigd zijn om te proeven. Vaak kan je kind meer dan wat je zou verwachten. Denk eraan om hem een schort aan te trekken en altijd goed op te letten als hij keukengerei gebruikt.

  1. Schoonmaken: weg met het stof!

Of het nu jongens of meisjes zijn, jonge kindjes zijn vaak enthousiaster dan wij om het huishouden te doen. Dat komt waarschijnlijk omdat ze graag imitatiespelletjes spelen en doen wat mama en papa doen. Geef ze dus snel een vod, een kleine bezem en stoffer op kindermaat en ze zullen met plezier helpen om het huis weer brandschoon te krijgen.

  1. Spelen in de regen

Wat dacht je ervan om met je kind in de regen plezier te maken? Zo maak je van een druilerige zomerdag toch een plezant moment. Uitgerust met laarzen, jas en regenbroek kunnen jullie samen op slakkenjacht gaan, in plassen springen of gewoon van de regen genieten en de sensatie voelen van druppels die op je gezicht vallen.

  1. Naar muziek luisteren

Je kan kinderliedjes opzetten en ze je kindje aanleren. Samen zingen is een heel ontroerend moment dat je nog lang zal bijblijven. Maar muziek kan ook gebruikt worden om stoom af te blazen. Dans zo gek en uitbundig mogelijk met je kind en laat jullie helemaal gaan.

  1. Tuinieren en planten zien groeien

Werk samen in de tuin en laat je kind de magische cyclus van het leven ontdekken. Plant een zaadje of een bloembol, geef hen water en zie de eerste blaadjes groeien. Wroet samen in de verse aarde, geef de planten water en ontdek de vele beestjes in de tuin.

  1. Verstoppertje spelen

Verstoppertje is ongetwijfeld het favoriete spel van vele kinderen, ongeacht hun leeftijd. Zoek makkelijke verstopplekken waar je 1- of 2-jarige je kan vinden en laat hem zich dan verstoppen. Speel het spelletje zo goed mogelijk mee, ook als je kindje gewoon zijn handen voor het gezicht houdt. ;-)

  1. Wandelen in het bos

Het bos is een schatkamer met duizenden schatten. Ga wandelen tussen de bomen en verzamel bladeren, hout, dennenappels en kastanjes om nadien iets leuks mee te knutselen. Zo heb je 2 activiteiten voor de prijs van één!

  1. Naar voorleesmomenten gaan

In bibliotheken of cultuurhuizen worden vaak voorleesmomenten georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden. Ook al zijn de voorleesmomenten voor kinderen bedoeld, toch kunnen ouders ook genieten van het luisteren naar de prachtige verhalen. Daarna kan je het verhaal ook met je kleintje bespreken of het ’s avonds nog eens navertellen voor het slapengaan.

Deze lijst is natuurlijk niet volledig, er zijn nog tal van leuke activiteiten die je kan doen met kinderen van 1 à 2 jaar. Wees creatief en laat je kind zich verwonderen over alledaagse zaken.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages