Hoe leer ik mijn baby kruipen?

Hoe leer ik mijn baby kruipen?

Zodra je baby begint te kruipen, moet je hem goed in het oog houden en zorgen dat het huis helemaal babyproof is. Besef ook dat je een hele hoop vuile was zal hebben, want je baby maakt geen onderscheid tussen een propere of een vuile vloer!

Leren kruipen

Baby’s beginnen gemiddeld te kruipen tussen de 7 en 10 maanden. Maar alle baby’s zijn uniek en ze leren alles op hun eigen tempo, de ene kan dus al wat sneller kruipen dan de andere. Een baby die leert kruipen, doorloopt enkele fases: de spieren moeten zich ontwikkelen, de baby leert omrollen, zijn hoofdje rechthouden, op de knieën zitten, vooroverbuigen, zich voortduwen, enz. Je baby zal sneller kunnen kruipen dan je denkt! Met al dat voortbewegen en over de grond glijden, wordt je baby natuurlijk sneller vuil dan wanneer die gewoon in de wieg ligt. Om alle babykleertjes weer helemaal proper te krijgen, kan je de Dash Allin1 Pods voor een gevoelige huid gebruiken. De aangepaste pods zijn ideaal voor de zachte huid van je baby, want ze zijn ontworpen om die niet te schaden. Jouw baby verdient natuurlijk het beste wasmiddel voor zijn gevoelige huid. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk te gebruiken en zijn ze goed voor zowel witte als gekleurde was.

Tips om je huis babyproof te maken

Als je baby begint te kruipen, kan hij er zomaar ineens vandoor zijn. Daarom is het heel belangrijk dat je huis babyproof is. Berg dus alle scherpe en breekbare spullen op en zorg dat er geen losse voorwerpen rondslingeren. Kleine kinderen hebben namelijk grijpgrage handjes en ze steken alles wat ze vinden in hun mond. Sluit al je (af)wasproducten goed af en zet ze buiten het bereik van je kind. Om zeker te zijn, kan je ook enkel wasproducten kopen die een speciaal kinderslot hebben, zoals de doos van de Dash Allin1 Pods voor gevoelige huid. Als jouw baby die doos in handen krijgt, zal hij ze zeker niet kunnen openen. Scherm ten slotte ook alle stopcontacten goed af door er bijvoorbeeld plakband over te kleven.

Tips om je baby te leren kruipen

Wij hebben alvast enkele tips om je baby te begeleiden bij het leren kruipen:

  1. Geef genoeg ruimte door een open plaats te creëren. Zet je baby niet altijd in een speelpark, maar ook op een zachte, maar stevige ondergrond, bijvoorbeeld een mat. Zorg er wel voor dat de ondergrond gestofzuigd is, zodat jouw kind niet door een stofwolk kruipt. Zet je baby niet op een gladde vloer, want dan zal die uitglijden in plaats van te kruipen.
  2. Doe je kind een lange broek aan, zo zijn de knietjes beter beschermd.
  3. Moedig jouw baby aan door enthousiast te zijn en complimentjes te geven.
  4. Laat je baby naar jou toe kruipen of houd zijn favoriete speeltje net buiten zijn bereik, dan moet hij het wel komen halen!

Met onze tips leert jouw baby kruipen in een veilige omgeving. Houd je Dash Allin1 Pods voor een gevoelige huid al maar klaar, want je kind zal heel wat kleren vuilmaken!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages