Je baby is 1 maand oud

Je baby is 1 maand oud

Je kleintje kleurt al een maand lang je dagen … en nachten! Zijn karakter krijgt langzaam vorm en hij begint oog te krijgen voor de wereld om hem heen.

De wereld ontdekken

Je baby zal gedurende de dag geleidelijk aan minder gaan slapen en gedurende langere periodes wakker blijven. Dit zijn de momenten waarop je met hem kunt spelen: met behulp van een rammelaar in contrasterende kleuren, muziek, een mobiel of speelmat. Je baby houdt ervan om de hem omringende voorwerpen, die hij nu met zijn ogen kan volgen, te observeren. Vergeet niet om af te wisselen tussen spelletjes en rustige momenten om te voorkomen dat hij overprikkeld raakt: daardoor kan hij later misschien moeite hebben om in slaap te komen.

Zorg er ook voor dat de houding van je baby niet steeds dezelfde is als hij wakker is of slaapt, vooral bij rugligging is dit van belang. Rond de tweede maand duikt het risico op dat het babyhoofdje afgeplat wordt. Door te zorgen voor voldoende variatie kan dit vermeden worden.  

Je baby praat!

De brabbeltaal is het belangrijkste uitdrukkingsmiddel van je baby. Luister goed: de geluiden die hij maakt zijn verschillend afhankelijk van zijn emoties! Je zult snel leren om deze verschillende geluiden te onderscheiden

Lichaamstaal

Let op zijn gezichtsuitdrukkingen maar ook zijn lichaamsbewegingen om beter te begrijpen wat je kindje wil zeggen. Je baby spartelt met armen en benen: hij voelt zich verrast, angstig of blij. De niet altijd beheerste gebaren zeggen veel over hoe hij zich voelt. Beetje bij beetje ontdekt je kleine spruit zijn lichaam en begint hij zich er meester van te maken. Op dit moment is zijn aandacht volledig gericht op zijn handen ... Wat is dat fascinerend!

Vaccinatie

Om enkele ernstige ziekten te bestrijden, is het belangrijk om je pasgeboren baby te vaccineren. Je kinderarts voorziet je van alle nodige informatie. Maak je maar niet te veel zorgen: het is zo voorbij.

Wat je baby al kan

  • Hij tilt zijn hoofdje op
  • Hij gaat een echte groeispurt tegemoet (vooral als hij borstvoeding krijgt)
  • Hij kan de kleuren rood en groen zien
  • Hij herkent vertrouwde gezichten
  • Hij beweegt zijn armen en benen intensief
  • Hij brabbelt
  • Hij volgt nu voorwerpen met zijn ogen
  • Zijn nagels zijn harder (je kunt ze knippen)
  • Hij draait zijn hoofd naar beide kanten als hij op zijn rug ligt

Nu je baby één maand oud is, ontvang je binnenkort zijn eerste kinderbijslag.

Het recht op kinderbijslag opent op de eerste dag van de maand die volgt op de geboorte van je baby. Vanaf dan gebeurt de betaling telkens rond de 8e van de maand die hierop volgt. In tussentijd heb je hiervan waarschijnlijk al een officiële bevestiging gekregen van je kinderbijslagfonds. Een praktisch voorbeeld : je baby wordt gebeuren op 16 april. Zijn recht op kinderbijslag opent op 1 mei. De kinderbijslag van de maand mei wordt gestort rond 8 juni. Wil je meer weten over het Infino kinderbijslagfonds ? Hun medewerkers staan steeds voor je klaar ! Meer info over hoe je klant wordt, vind je hier.

 

Lees ook:

Wie betaalt mijn kinderbijslag ?

Kinderopvangtoeslag

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages