Je baby is 3 maanden oud

Je baby is 3 maanden oud

De tijd vliegt sinds je baby geboren werd. En met reden: elke dag is intens en gaat snel aan je voorbij. Eten, slapen, verzorgen, maar vooral spelen en je baby de wereld laten zien. Je geniet ervan met volle teugen!

Je baby komt in actie!

Nadat je baby zijn handen aan een grondige studie heeft onderworpen, ontdekt hij nu zijn lichaam en probeert hij de voorwerpen om zich heen te grijpen. Je baby kan zijn hoofdje optillen als hij op zijn buik ligt. Hij slaagt er ook in om de bovenkant van zijn borstkas op te tillen door op zijn armen te duwen. Als je hem vasthoudt, houdt je baby zijn hoofd zelf recht. Wat een evolutie! De favoriete activiteit van veel baby's blijft het badmoment: niets leuker dan in het water te plonzen!

Een groeiende eetlust

Als de baby flesvoeding krijgt, schakelt hij een versnelling hoger. Hij drinkt nu minder, maar grotere flessen, maar de flessen worden groter: Vijf flessen van 210 ml. Nogmaals, dit is een gemiddelde. Niet alle baby's hebben dezelfde eetlust. Pas de hoeveelheid en de frequentie van de flessen aan volgens zijn eetlust.

Als je borstvoeding geeft, hoef je het aantal voedingen niet te tellen.

Weer aan het werk

Nu je drie maanden met je baby samen bent geweest, is het voor veel moeders tijd om weer aan het werk te gaan. Het is even moeilijk om hem te verlaten, des te meer als je borstvoeding geeft. Borstvoeding is een recht dat vastgelegd is in de arbeidswetgeving, maar het opzetten van deze routine is niet noodzakelijkerwijs gemakkelijk op het werk.

Het is bovendien geen verplichting, luister naar jezelf en doe wat je kunt! Zet jezelf niet onder druk. Om de overgang naar flesvoeding soepel te laten verlopen, introduceer je eerst een fles per dag, dan twee, drie, enz. Neem de tijd om je baby te begeleiden tijdens deze overgang. Het kan twee tot drie weken duren om alle voedingen te vervangen door flesvoeding.

Kinderopvang kiezen

Wat je beslissing ook is, als zowel jij als je partner een job hebben, moet je opvang zoeken voor je kleintje. Het belangrijkste daarbij is om vertrouwen te hebben in de personen die voor je kind zullen zorgen. Maak financieel gezien de berekening. Vergeet niet daarbij rekening te houden met melk en luiers. Als je kind in een crèche verblijft, kunnen de kosten van het kinderdagverblijf fiscaal afgetrokken worden. Meer informatie vind je op de website van de FOD Financiën.

Uitstapjes met je baby

Frisse lucht is goed voor jong en oud. Je kleine spruit geniet ervan om elke dag op pad te gaan en de wereld te ontdekken vanuit zijn kinderwagen of draagdoek. Hij ervaart nieuwe sensaties: de geur van bomen, het geluid van vogels, of de streling van de wind op zijn gezicht...

Wat je baby al kan

  • Hij reageert op bekende gezichten
  • Hij lacht en glimlacht je toe
  • Hij heeft meer controle over zijn lichaam
  • Hij heeft minder last van kolieken
  • Hij heft zijn hoofd en borstkas op als hij op zijn buik ligt
  • Hij drukt zijn vreugde uit met geluiden
  • Hij zegt ‘aaa’ en ‘eu’
  • Hij ‘antwoordt’ als je hem aanspreekt

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages