Je baby is 8 maanden oud

Je baby is 8 maanden oud

Je baby wordt een echt klein mensje. Zijn karakter krijgt geleidelijk aan vorm. Je baby neemt een wantrouwige houding aan ten opzichte van degenen die hij niet kentmensen die hij niet kent. Maar dat is om dichter bij zijn lieve mama en papa te blijven!

Een zeer communicatief wezentje

Naast het geklets en andere geluiden die hij voortbrengt om met je te communiceren en je aandacht te krijgen, begint je kleintje gebaren te gebruiken om zich uit te drukken! Hij zwaait met zijn handjes om afscheid te nemen of om kusjes te werpen, maar begint ook aan te wijzen wat hij wil of reikt naar jou om hem mee te nemen. Het wordt steeds gemakkelijker om je baby te begrijpen! Als je dat wilt, is dit het juiste moment om hem wat gebarentaal aan te leren!

Ik alleen!

Natuurlijk is de kunde van je baby op deze leeftijd nog steeds beperkt. Toch begint je baby tekenen van onafhankelijkheid te vertonen. De maaltijd is overigens een kans om zelf te experimenteren met het lepeltje. Aarzel niet om te investeren in lepels met een handvat dat groot genoeg is om ze makkelijker vast te houden en met een zachte siliconen punt zodat hij zich niet bezeert. Hij houdt de lepel zelf vast en kan nu ook zijn eigen fles vasthouden - of aan je shirt trekken om erop te zuigen - en maakt het duidelijk wanneer iets niet naar zijn zin is!

Scheidingsangst

Tot nu toe was de baby eerder sociaal en glimlachte hij blij naar iedereen. Op acht maanden is dat niet meer het geval: je zou bijna gaan denken dat je kind veranderd is! Vanaf nu kan niemand meer in de buurt van je kind komen en wordt het een probleem wanneer je aanstalten maakt om even uit zijn buurt te komen. Hoewel de intensiteit van deze angst, de duur ervan of zelfs het tijdstip van het begin ervan van kind tot kind verschilt, kun je het niet tegenhouden. Ga er niet op in en vermijd om op dit moment veranderingen aan te brengen in de kinder- of dagopvang of doe het heel geleidelijk.

Je baby dragen om hem gerust te stellen

Je zult het begrepen hebben: in deze periode van veranderingen en verlatingsangst heeft je kleintje je aanwezigheid hard nodig, maar ook veel knuffelen helpt. Hem dragen, in een draagdoek of een voorgevormde babydrager, fysiologisch natuurlijk, is een uitstekende manier om zijn hartje te verblijden met liefde en zijn angsten te verminderen. Het kan tegenstrijdig lijken, maar je baby tegen je aan dragen helpt hem om zijn zelfvertrouwen te ontwikkelen: bij elkaar blijven om beter te kunnen scheiden als het ware! Het zal hem op de lange termijn echt ten goede komen: een veilig kind is een gelukkige toekomstige volwassene!

Welke spelletjes voor de baby?

Zelfs als de baby een bepaalde kracht vertoont, is hij waarschijnlijk nog niet klaar om op te staan of zelfs maar te stappen. Let op voor de loopstoel: de verleiding is groot om hem in deze stoel op wielen te zetten. Deze lijkt praktisch voor het verkennen van de wereld. Maar de meeste specialisten zijn het eens: het langdurige gebruik ervan om te leren stappen kan schadelijk zijn. Op de punten van zijn tenen steunen, versterkt zijn spieren helemaal niet. Wees dus voorzichtig.

Activiteitenborden zijn erg populair bij de kleintjes: lampjes, knoppen om aan te draaien of op te drukken, verschillende geluiden, succes gegarandeerd. Alles wat lawaai maakt bevalt de baby (maar waarschijnlijk veel minder voor jou). Muziekinstrumenten zoals een bellenkrans, regenstokken of sambaballen worden altijd en overal door elkaar geschud: zorg ervoor dat ze licht genoeg zijn en in de kleine handjes van je baby passen, zodat hij ze goed kan vasthouden.

Ook spiegels zijn een onuitputtelijke bron van spel en stimuleren de ontwikkeling. Liggend of zittend kijkt je baby naar zichzelf en verkent zijn gezicht en gebaren: hij wordt zich geleidelijk aan bewust van zijn lichaam en leert de sensatie van aanraking kennen (door zijn handen, voeten in zijn mond te steken, zijn gezicht aan te raken, ...). Enkel maar ontdekkingen in het vooruitzicht!

Wat je baby al kan

  • Hij praat veel
  • Hij huilt als hij je niet ziet
  • Hij is niet al te dol op nieuwe gezichten
  • Hij reikt naar jou om hem mee te nemen
  • Hij probeert je uitdrukkingen te imiteren (door zijn tong uit te steken)
  • Hij kijkt lang naar zichzelf in de spiegel
  • Hij houdt van alles wat lawaai maakt

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages