Je baby is 9 maanden oud

Je baby is 9 maanden oud

Nine months in, nine months out: de cirkel is rond! Jouw lichaam begint zich te herstellen en je baby kent een overweldigend verlangen om de wereld te verkennen. Hij wil alles zien en aanrakenen probeert overal op te kruipen, en jij krijgt twaalf keer per dag een hartstilstand!

De motorische vaardigheden worden verfijnder!

Maar wat doet je baby? Probeert hij op te staan? Misschien oefent jouw baby wel om op te staan. Doet hij dat nog niet? Maak je geen zorgen: houd er rekening mee dat een kind zich niet op alle niveaus tegelijk kan ontwikkelen. Is hij ziek, krijgt hij zijn tandjes? Al deze dingen zetten de ontwikkeling even op pauze.

De fijne motoriek is een ware revolutie. Je kleintje grijpt niet langer alleen maar met zijn hele hand naar voorwerpen: het lukt hem nu ook om een speeltje of klein voorwerp tussen duim en wijsvinger te grijpen. Dankzij deze nieuwe vaardigheid is hij nu in staat allerlei kleine dingen vast te nemen. Dat zal misschien jouw geduld wel op de proef stellen!

Ga veilig op verkenning

Toen je baby begon te kruipen, was het nodig jouw organisatie thuis te herzien om te voorkomen dat er voor de baby gevaarlijke voorwerpen zouden rondslingeren. Als het probleem zich eerder voornamelijk ter hoogte van de vloer voordeed, moet je nu hoger gaan mikken! Je bent nu eenmaal niet veilig als je kind besluit om acrobatentoeren uit te halen en probeert op te staan aan een tafel of een stoel.

Voeding: meer eiwitten!

In deze negende maand komt de voeding van je baby op de tweede plaats. Hoewel hij nog steeds ongeveer 500 ml melk per dag nodig heeft - fles, yoghurt en kwark inbegrepen - eet hij nu bijna alles. Elke dag is een nieuwe ontdekking

Welke spelletjes?

Aanraking is een zintuig dat baby's graag ontwikkelen. Hun huid is één grote sensorische receptor. Boeken zijn dan ook ideaal speelgoed op dit moment. Groot, klein, met een kartonnen of stoffen bekleding, er is een enorme keuze om baby’s te vermaken met verschillende thema's of om de ontdekking van kleuren te stimuleren. Je kan ook altijd een boekje meenemen in je tas, zodat je baby zich kan vermaken in de wachtkamer van de dokter of wanneer je op uitstap gaat.

Wat je baby al kan

  • Hij grijpt voorwerpen tussen zijn duim en wijsvinger
  • Hij probeert op te staan
  • Hij eet alles (behalve peulvruchten)
  • Het lukt hem om te gaan zitten
  • Hij houdt er nog steeds niet van dat je van hem weggaat
  • Hij begrijpt je reacties en uitingen
  • Hij is hongerig naar avontuur

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages