Baby’s eerste jaar boek!

De eerste verjaardag is een speciale dag en het is ook een goede gelegenheid om een fotoboek te maken van het afgelopen jaar.

Je kindje is inmiddels 8 maanden. Wat gaat de tijd snel en wat hebben jullie samen al veel meegemaakt. Dikke kans dat je de afgelopen maanden heel veel foto’s hebt verzameld. Dat snappen we, want wat waren er veel momenten die je vast moest leggen. Denk aan de “ik ben zoveel weken” foto's, de mijlpalen, de “eerste keren” en natuurlijk gewoon al die lieve lachjes die je vast gelegd hebt.

Over een paar maanden wordt je baby alweer een jaar. De eerste verjaardag is een speciale dag en het is ook een goede gelegenheid om een fotoboek te maken van het afgelopen jaar. Een fotoboek waarin je alle bijzondere momenten vastlegt: baby’s eerste jaar boek.  

Omdat je waarschijnlijk al zoveel foto’s hebt verzameld is het geen gek idee om alvast met de foto’s aan de slag te gaan. Maar hoe kies je nou, uit die grote hoeveelheid, de leukste foto's?

Maak een lijstje van de momenten die je graag in het fotoboek verwerkt wilt hebben. Loop voor jezelf de afgelopen maanden eens na en schrijf alle momenten die jij belangrijk, leuk, ontroerend en grappig vond op.

Denk hierbij aan:

Periodes: selecteer foto's van de verschillende periodes van het afgelopen jaar. Begin met een foto van vlak na de geboorte. Vervolgens foto's van de kraamtijd, foto's van een week oud, twee weken, een maand, twee maanden. Enzovoort.

Mensen: kies foto’s van de speciale mensen in baby’s leven. De eerste foto's zijn vooral speciaal zoals de eerste foto met mama en papa, met broer of zus, met opa en oma, enzovoort. Vergeet de foto met de arts of verloskundige en de kraamverzorgster niet!

Mijlpalen en eerste keren: want wat waren die er veel. Niet alleen voor je baby, maar ook voor jou. Deze momenten mogen zeker niet ontbreken. Het eerste lachje, de eerste keer doorslapen, voor het eerst naar de oppas of voor het eerst logeren bij Opa en Oma, voor het eerst (voor)op de fiets, op vakantie, de (eerste) prikjes, het gaan rollen en kruipen, de eerste keer kerst en kijken naar de lichtjes in de kerstboom. Wat waren voor jou speciale en belangrijke momenten?

Favorieten en ‘niet te vergeten': selecteer ook foto's waarop je kindje met zijn favoriete speelgoed speelt, knuffelt met zijn lievelingsknuffel, voorgelezen wordt uit zijn favoriete boek, zelf leest uit een favorietje boek, zijn lievelingsliedje toegezongen krijgt of misschien zelf zingt.

Kies voor ieder moment een foto. Als je moeite hebt met het kiezen maak dan een collage van een aantal foto’s. Plaats de geselecteerde foto's in verschillende mapjes zodat je overzicht houdt en je ze, tijdens het ontwerpen van het fotoboek, gemakkelijk terug kunt vinden. Schrijf ook teksten zoals anekdotes en feiten: bijvoorbeeld per maand de lengte en het gewicht van je baby, zijn kledingmaat en wat zijn leukste outfit toen was. Of beschrijf hoe een dag er voor hem uit ziet en wat hij graag eet en doet. Gewoonweg alles van het afgelopen jaar wat je nooit meer wilt vergeten!  

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages