Boekjes voor je baby

Kindjes die van bij hun geboorte worden aangemoedigd om te spelen met boekjes, raken vertrouwd met boekentaal en zullen later sneller en vlotter lezen. 

Bovendien is niets zo gezellig als samen met mama of papa in een boekje kijken, of eruit voorgelezen worden. Reden genoeg dus, om je baby nu al een boekje cadeau te doen.

Tijdens z’n eerste jaar zal hij vooral genieten van boekjes in stof, of van knisperboekjes die zo’n leuk geluid maken. Hij zal de boekjes uitgebreid onderzoeken: door eraan te voelen, de blaadjes om te draaien, ze in z’n mondje te stoppen... Laat hem maar begaan, hij vindt het leuk!

Nu hij ongeveer een jaar oud is, kun je stilaan ook kartonnen boekjesintroduceren. Kies voor boekjes in felle kleuren, met eenvoudige tekeningen van zaken die hij herkent, zoals eten, speelgoed of dieren. Het is heerlijk om er samen in te lezen: vertel hem wat je ziet, boots de geluiden na, laat hem de dingen aanwijzen... 

Natuurlijk kun je hem ook al verhaaltjes voorlezen. Hij zal genieten van je aandacht, en naarmate hij ouder wordt zal hij ook steeds meer meeleven met de personages uit je verhaaltje. Bovendien zal dit voorlezen zijn fantasie aanmoedigen, en zal hij later meer zin hebben om zelf verhalen te lezen.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages