Eten op z’n eentje

Je baby vond het al langer fijn om tijdens het eten zelf een lepeltje vast te houden. Vanaf deze maand zal hij er ook echt mee willen eten.

Bereid je voor op een vuile keukenvloer, want het zal niet meteen vlot verlopen. Net als zoveel andere dingen moet hij ook dit kunnen leren, en dat doet hij door te oefenen. Aanvankelijk zal hij vooral wat eten opscheppen en dan met z’n lepel in het rond zwaaien. Resultaat: meer eten naast z’n bord dan in z’n mondje. 

Om hem wat op weg te helpen, kun je beginnen met koekjes en beschuiten. Die kan hij makkelijk in z’n handje houden, terwijl hij er voorzichtig op sabbelt. Eens het koekje zacht is geworden, zal hij stukjes inslikken. Stilaan leert hij om er stukjes af te bijten en die op te eten. Begin je nadien met warme maaltijden, heb dan vooral geduld. Je baby is volop aan het bijleren, en beter dan te mopperen op de vuile vloer kun je hem aanmoedigen in zijn vorderingen.

Overigens zal je kleintje het fijn vinden om ook zelfstandig te drinken. Geef hem een beker met oortjes langs beide kanten, die kan hij makkelijk vasthouden. Een mondstuk bovenop die beker is handig voor hem, en voorkomt morsen.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages