Grijpgrage handjes

Je baby kan het wellicht al enkele weken: alles wat hem interesseert grijpt hij stevig vast.

Hij bekijkt het object langs alle kanten, en stopt het vervolgens in z’n mondje om z’n onderzoek al zuigend of likkend verder te zetten. Soms tot jouw afgrijzen, want niet alles is netjes genoeg om in z’n mondje te stoppen. 

Hoe reageer je daarop?

In de eerste plaats is het natuurlijk aan jou om ervoor te zorgen dat er niets in z’n buurt ligt waar hij niet mag aankomen. Denk aan objecten met kleine stukjes of scherpe kanten, die hij kan inslikken of die hem kunnen verwonden. Ook onhygiënische zaken zoals een vaatdoek of een stuk speelgoed van de hond hou je op veilige afstand - je baby maakt geen onderscheid, en zal ze net zo goed in z’n mondje stoppen. Let er ook op dat hij niets kan stukmaken. Je gsm bijvoorbeeld, kun je hem maar beter niet geven, want net zo vlot als hij dingen vast neemt, laat hij ze ook weer op de grond vallen. 

Ten tweede kun je het speelgoed van je kleintje best zo netjes mogelijk houden. Bij de apotheek kun je desinfecterende producten kopen, maar het is echt niet nodig om die op alles en nog wat te gebruiken. De meeste babyspeeltjes kun je gewoon mee afwassen, in de vaatwas of met de hand. Gebruik hiervoor wel een biologisch afwasmiddel, zodat er geen laagje schadelijk detergent achterblijft. Speelgoed in pluche of stof kun je regelmatig in de wasmachine stoppen, alweer bij voorkeur met een biologisch was product. Grote stukken of speelgoed dat je niet in de (af)wasmachine krijgt, kun je spoelen in een emmer met een (biologisch) sopje.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages