Het perfecte badritueel

Het is badtijd voor je baby! Dat is genieten geblazen voor je oogappel, want het herinnert aan de tijd in mama’s buik. En nadat je baby lekker in het water heeft geplonsd, zorg jij voor de best mogelijke verzorging van zijn of haar gevoelige huid. De huid van een pasgeboren baby is namelijk nog in volle ontwikkeling en 5 keer dunner dan die van een volwassen mens. Het is daarom belangrijk dat je aangepaste producten gebruikt tijdens en na het bad van je kleintje. NIVEA helpt je op weg met dit stappenplan voor het perfecte badritueel!

1. Wassen

Reinig gevoelige plekken zoals de ogen en mond voorzichtig met een washandje en maak hun lichaam en haartjes vervolgens schoon met een aangepast zacht babyproduct zoals NIVEA BABY Shampoo & Bad.

2. Spatten van plezier

Neem rustig de tijd. Laat je baby van het badje genieten en laat hem lekker in het water plonsen. Denk maar aan hoe je zelf graag wat langer blijft liggen als je een bad neemt. Badtijd dient ook als ontspanning!

3. Je baby uit het bad nemen

Hou je baby vast met één hand onder de rug en de andere onder de billetjes. Til je baby voorzichtig op en wikkel hem in een zachte, warme handdoek.

4. Afdrogen en de huid beschermen

Dep de huid zachtjes droog met een handdoek en zorg ervoor dat je ook de huidplooien goed droogt. Dit is het beste moment om de huid van je baby te hydrateren. Dat doe je best met een zachte crème, zoals bijvoorbeeld NIVEA BABY Soft Crème.

5. Ogen en neus schoonmaken

Na het badje kan je de oogleden en neus van je baby reinigen met fysiologisch serum. Het NIVEA BABY Fysiologisch Serum is een medisch hulpmiddel. Neem er dus zeker het etiket en de productinformatie bij voor gebruik. Reinig de ogen van je baby door een paar druppels van het fysiologisch serum op een katoenen watje aan te brengen en veeg daarna het ooglid voorzichtig van buiten naar binnen schoon.

Om de neus te reinigen breng je een paar druppels van het fysiologisch serum aan op een katoenen watje en veeg je de neus schoon. Reinig elk neusgat zodat de baby makkelijker kan ademen. Als de neus verstopt is, kan je een paar druppels rechtstreeks in elk neusgat doen. Resterend vuil kan je met een zakdoekje verwijderen. Doe dit heel voorzichtig, zeker bij heel jonge baby’s.

6. Een zachte massage

Masseer je baby na het badje met zachte olie, bijvoorbeeld de Zijdezachte Olie van NIVEA BABY. Dit is een uitstekende manier om te ontspannen na het badje en om de band met je baby te versterken. Bovendien stimuleert massage de spijsvertering, de bloedcirculatie en het immuunsysteem.

Het resultaat van dit badritueel? Een zijdezachte huid en een volledig ontspannen gevoel voor je baby. Het is nu al uitkijken naar het volgende badje.

In samenwerking met NIVEA

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages