Je baby verschonen

Tijdens zijn eerste levensmaanden is het normaal dat je je baby meteen na zijn maaltijd moet verschonen.

Baby’s die borstvoeding drinken, krijgen vaak een ontlasting van zodra ze ophouden met zuigen. In geval je baby’tje overgeeft als je hem aanraakt na de maaltijd, is het uiteraard beter wat te wachten tot zijn spijsvertering op gang is gekomen. Van het moment dat zijn menu gevarieerder wordt en je kindje minder gaat slapen, zal zijn verschoning gebeuren in functie van zijn gewoonten of wanneer hij zich ongemakkelijk voelt. Je mag er trouwens zeker van zijn dat hij het je zelf ook wel zal laten weten als het tijd is voor een nieuwe luier!


De billetjes schoonmaken

Dat kan je gewoon met water en wasgel doen. Vind je vochtige doekjes handiger, kies dan doekjes speciaal ontwikkeld voor baby’s, zonder alcohol of parfum.

Goed om te weten

  • Afvegen doe je van voor naar achter, om te vermijden dat er microbes zouden komen op je baby zijn/haar geslachtsdelen
  • Vergeet geen enkele vouw: Elke vouw moet worden schoongemaakt, uitgewassen en heel grondig gedroogd zijn, voor je je doekjes gebruikt!

De luiers

Een vooruitgang die onze grootmoeders enorm hebben geapprecieerd. Gemakkelijk te gebruiken, handig, op maat gemaakt, comfortabel en relatief goed bestand tegen het zitvlak van je baby

Wanneer de luiers van je baby niet of niet meer vervangen

Eens het kleine zitvlak ietwat geïrriteerd is, is het goed om het een beetje te verluchten. Dit is een moeilijke raad om dagelijks toe te passen. Probeer niet meteen je kind aan te leren om proper te zijn, sinds hij hier fysiek niet bestand tegen is. Een kind is pas klaar, neurologisch gezien, om zoiets aan te leren vanaf zijn 21 maanden, en enkel tijdens de dag. Het heeft dus absoluut geen zin om voor deze leeftijd de luiers weg te doen.

Hierna ontwikkelt elk kind op zijn eigen ritme. Tijdens de nacht zal het aanleren van deze gewoontes nog langer duren! Als je kind verschillende nachten achtereen heeft doorgebracht zonder zijn behoefte te hebben gedaan, mag je kind zonder luier slapen.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages