Onze 7 gouden tips voor mama’s

gouden tips voor mama’s

Ouder worden is voor velen een mijlpaal in hun leven. Voor mama’s is het zelfs nog een stuk ingrijpender omdat het allemaal met hun lichaam gebeurt.  Deze 7 gouden tips helpen je om deze nieuwe fase van je leven vlotjes in te gaan.

De Roze Doos mag in 2022 maar liefst 70 kaarsjes uitblazen. Dat wil zeggen dat we al 7 decennia toekomstige en jonge ouders bijstaan met tips, advies en de beste producten. Om onze verjaardag te vieren, delen we daarom met jou onze 7 beste tips:

1. Durf te delegeren

Ook jij hebt maar 24 uur in een dag én maar 2 handen. Besef dus dat je echt niet alles zelf hoeft te doen en durf taken te delegeren. Familie en vrienden zijn vast bereid je te helpen als het voor jou even te zwaar is. We vinden het vaak moeilijk om hulp te aanvaarden, maar dat kan je leren. Van die 24 uur heb je er namelijk ook nog een paar nodig om te slapen!

2. Volg altijd je buikgevoel

Zodra je zwanger bent of een baby krijgt, slaat iedereen je om de oren met goedbedoeld advies. Jan en alleman heeft een mening over de beste aanpak of wil zijn eigen ervaringen met je delen. Dat is ergens mooi natuurlijk, maar uiteindelijk beslis je vooral zelf. Volg dus altijd je buikgevoel als mama want meestal is dat correct.

3. Zorg voor jezelf

Tijdens de eerste weken of maanden na de geboorte van je kindje gaat alle aandacht naar dat kleine wonder. Vergeet echter niet voor jezelf te zorgen. Je baby zal je nog hard nodig hebben, dus is het belangrijk dat jij ook goed in je vel zit en jezelf de nodige zorg geeft. Luister naar je lijf en geef het wat het nodig heeft.

4. Voel je niet verplicht tot borstvoeding

Weinig mensen durven je echt te vertellen dat borstvoeding geven niet altijd een pretje is. Je kan last krijgen van kloven of ontstekingen of misschien heb je moeite om je kindje aan de borst te leggen. Borstvoeding geven is niet vanzelfsprekend en het is dus ook helemaal niet erg om voor flesvoeding te kiezen. Wil je het toch eerst graag nog proberen, dan kan je altijd de hulp inschakelen van een lactatiekundige of je huisarts.

5. Slaap als je baby slaapt

De meeste baby’s slapen pas door als ze 6 maanden oud zijn. Dat is lang, zeker als je zelf amper aan nachtrust toekomt. Gun jezelf en je partner dus ook de nodige rust. Als je baby slaapt, hoef je echt niet per se de strijk te doen of de woonkamer te dweilen. Geef jezelf ook de kans om een dutje te doen. Maak duidelijke afspraken met je partner zodat een van jullie beiden een dutje kan doen met oordopjes in terwijl de andere jullie slapende baby in de gaten houdt.

6. Heb vertrouwen in je partner

Jij hebt misschien een bepaalde methode om zaken aan te pakken en je partner ziet dat anders. Probeer elkaar dan niet de hele tijd de les te spellen, want dat wordt erg vermoeiend en je partner kan er erg onzeker van worden. Jullie willen allebei het beste voor jullie kind dus heb vooral vertrouwen in elkaar.

7. Geniet van elk moment

Oke, dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar onthoud dat je kindje snel groeit en je elke leeftijd maar één keer meemaakt. Voor je het weet, heb je geen baby maar een peuter in huis en in een oogwenk is je kindje opeens een kleuter!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages