Baby in de auto

 

Veilig met je kindje in de auto onderweg.

Tot en met 1m35 moeten kinderen in de auto niet alleen vastgeklikt worden met de gordel, maar moeten ze ook verplicht in het juiste autozitje vervoerd worden. Gebruik bij voorkeur geen reiswieg, aangezien die uw kind minder goed beschermd dan een zitje tegen de rijrichting. 

In de gratis folder "Kinderen in de auto? Klik ze vast!" en de brochure "Kinderen klikvast in de auto" kan je meer informatie en concrete tips terugvinden. 

Een babyzitje wordt verplicht tegen de rijrichting geplaatst en is gehomologeerd vanaf de geboorte tot 13kg. Je kan het zitje zowel vooraan als achteraan installeren. Als je het vooraan plaatst, dient de eventueel aanwezige frontale airbag wel verplicht uit te staan! Je maakt een babyzitje vast met een driepuntsgordel of met een Isofix-basis. 

Bekijk ons filmpje voor meer uitleg over installatie van een babyzitje en voor nuttige tips! 

Laat je baby zo lang mogelijk in het babyzitje tegen de rijrichting. Bij een ongeval wordt de impact van een schok zo immers over de hele rug verdeeld; zo worden de nekspieren gespaard. Schakel pas over wanneer het maximumgewicht bereikt is of wanneer het hoofd van je baby boven het zitje uitsteekt.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages