De rol van papa : de sleutel tot een succesvolle ouder-kind relatie!

De rol van papa : de sleutel tot een succesvolle ouder-kind relatie!

Moeder worden is een ongelooflijke ervaring die je leven voorgoed verandert. Je eigen baby, die je in je je baarmoeder droeg en als allereerste knuffelde, kun je soms moeilijk in de handen van iemand anders te laten. Dit kan zelfs gelden voor de vader, omdat jouw cocon van liefde zo intens is. Toch is ook de relatie van papa en baby apart en essentieel, zelfs voor de geboorte. Help hem samen zijn plaats te vinden!

Tijdens je zwangerschap

Het is voor aanstaande vaders niet vanzelfsprekend om een relatie met hun baby in de baarmoeder aan te gaan. Ze kunnen de baby niet voelen, hebben geen kwaaltjes, … het enige dat voorlopig verandert in zijn leven zijn jouw veranderingen en, laat ons eerlijk zijn, stemmingswisselingen. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen. Zo kunnen jullie zich, bijvoorbeeld, voorbereiden op de geboorte door middel van haptonomie. Door deze techniek bouw je een relatie met de baby op door emotionele aanraking. Een mooie manier om samen heerlijke momenten te delen ter voorbereiding van de geboorte.  

Vanaf de geboorte

Ook bij de geboorte kan de papa van je kindje nauw betrokken worden. Stel een huid-tot-huid moment met de baby voor, zo leren ze elkaar zachtjes kennen.
Laat papa ook zo veel mogelijk helpen. Verschonen, verzorgen, flesjes, .... Zorg dat hij er is als de verloskundige uitlegt hoe je de pasgeborene een badje moet geven of kleedjes moet aandoen. 
Ook als je borstvoeding geeft, kan de vader helpen: net zoals hij 's nachts de fles zou geven, kan hij opstaan om de baby aan te geven, hem aan de borst te leggen en te verschonen. Vertrouw hem en laat hem doen als hij onhandig lijkt. Zo wordt hij assertiever en zelfverzekerder.

Een baby verzorgen : een job voor twee!

Wanneer je baby het geluk heeft twee ouders te hebben, is een evenwichtige rolverdeling belangrijk. Als je met ouderschapsverlof bent, zal jij er sowieso meer zijn. Maar als papa thuiskomt van zijn werk, vertrouw hem dan. Daarnaast kan hij ook ouderschapsverlof opnemen om voor de baby te zorgen. Ouder zijn is een job voor twee. En dat is een minimum om een kleintje zoveel aandacht te geven!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages