Druk druk druk!

Je weet nog even niet hoe je het allemaal moet geregeld krijgen:

's ochtends je kindje wassen, kleden en voeden, naar de opvang brengen, tijdig op je werk toekomen, ’s avonds weer langs de crèche en dan nog boodschappen doen, koken en schoonmaken. En er zijn toch echt maar 24 uren in een dag. Help?

Blijf rustig, je staat er niet alleen voor. Je partner zal je graag helpen waar mogelijk. Misschien kan hij bijvoorbeeld ’s avonds langs de opvang rijden om jullie kindje op te halen, zodat jij meteen na je werk boodschappen kunt doen? Of kan hij koken terwijl jij je baby een bad geeft? Of kook jij en stofzuigt hij intussen de woonkamer? Er zijn veel manieren om de taken te verdelen, dus jullie vinden vast wel een goede oplossing.

Hebben jullie beiden weinig tijd, dan zijn er misschien grootouders waar je de eerste weken een beroep op kunt doen, tot jullie een goed ritme hebben gevonden. Wellicht springen ze met veel plezier bij en nemen ze even je strijkmand mee, of koken ze nu en dan een lekkere maaltijd voor jullie. Zijn je partner en jijzelf laat thuis van het werk, dan zullen ze graag je kindje alvast ophalen in de crèche en even bij hen thuis opvangen.

Is er geen mogelijkheid om grootouders of andere familieleden in te schakelen? Dan kun je ook veel huishoudelijke taken uitbesteden. Dienstencheques zijn daarvoor een handig systeem, je kunt er een poetshulp mee betalen, of je strijk of boodschappen laten doen. Zo spaar je ook weer enkele uurtjes uit.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages