Een glaasje om te vieren?

Helaas, alcohol is nog steeds niet goed voor je. Zeker als je borstvoeding geeft kun je het maar beter mijden, want via jouw moedermelk komt alcohol ook in het lichaam van je baby terecht. En dat geldt voor alle soorten alcohol – ook voor de bruine bieren, waarvan wel eens wordt gezegd dat ze een gunstige invloed zouden hebben op borstvoeding. Geloof het niet, het is een fabel. Alcohol, in welke vorm dan ook, is schadelijk voor de ontwikkeling van je baby. 

Gevolgen voor je baby

Wat zijn de gevolgen van alcohol voor je baby? In de eerste plaats vertraagt het zijn ontwikkeling. Bovendien vernietigt alcohol hersencellen en dat is erg schadelijk voor je kleintje, wiens hersenen net nu volop bezig zijn met het leggen van verbindingen. Zelfs een kortstondige blootstelling aan alcohol doodt nu miljoenen hersencellen en die kunnen niet opnieuw aangroeien. De schade is dus onherstelbaar. Het is daarnaast zo dat alcohol de melkproductie kan verminderen, waardoor je kindje te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook dat is nadelig voor zijn ontwikkeling. 

Ook voor jou 

Ook voor jou is alcohol op dit moment geen goed idee. Je bent volop aan het wennen aan dat nieuwe leventje in huis. Je bent op zoek naar een nieuw ritme. En wellicht ben je moe door de gebroken nachten. Alcohol zou je nu alleen maar versuft maken. Terwijl je net goed bij de pinken moet zijn om een kindje een goede en liefdevolle verzorging te geven, met veel aandacht voor veiligheid.

Toch eens drinken?

Wil je toch graag een glaasje drinken? Doe het dan meteen na de borstvoeding, zodat het meeste weer uit je lichaam verdwenen is tegen de volgende voeding. Je doet er ongeveer drie uur over om een glas alcoholhoudende drank af te breken. Zorg er dus voor dat die tijd tussen jouw consumptie en de volgende voeding zit. Heb je een feestje en wil je graag een paar glazen drinken, dan is het een goed idee om vooraf melk af te kolven en die de uren na het feestje aan je kind te geven. 

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages