Eten wat de pot schaft

Er blijft nog steeds een beetje discussie over wanneer je met vaste voedingmoet beginnen, maar de meeste artsen raden aan om dat te doen tussen de 17 en 26 weken 

Rond 5 maanden zijn z’n darmen voldoende ontwikkeld, en kan hij z’n tong beter gebruiken zodat hij met een lepeltje kan eten. Je hoeft evenwel nog niets te forceren: eet je kindje aanvankelijk slechts enkele lepeltjes, vul dan aan met borstvoeding of een flesje melk.

Wat staat er op het menu? 
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fruitmaaltijd, bij voorkeur seizoensfruit. Het fruit kun je koken tot een moes, rauw pletten of mixen. Koken is het meest aangeraden: dat is makkelijker te verteren en geeft minder kans op allergieën. Voeg er geen suiker of koekjes aan toe.

Je kunt daarnaast ook een groentemaaltijd bereiden, met verse seizoensgroenten of diepgevroren groenten. Voeg er aardappelen aan toe, en twee tot drie lepels olie als de groenten gaar zijn. Opgelet: gebruik beter geen arachideolie of notenolie, want die kunnen allergieën opwekken.

Heb je een keer weinig tijd of zin om te koken? Dan kun je best eens babyvoeding uit een potje geven. De bereiding daarvan is aan een strenge wetgeving onderworpen, en dus uitstekend van kwaliteit. Bovendien zijn dergelijke maaltijden erg praktisch en goed afgestemd op de leeftijd, dankzij hun verschillende grootte en inhoud.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages