Vergeet papa niet!

Het is belangrijk om ook papa bij de zorg voor jullie kindje te betrekken.

Jij droeg je kindje negen maanden lang in je buik. Je voelde zijn eerste beweging, doorstond alle zwangerschapskwaaltjes en nadien de pijn van de bevalling. Nu ben je hele dagen met hem alleen thuis en genieten jullie samen van de intimiteit van borstvoeding. Geen wonder dus, dat jullie een zeer hechte band hebben. 

Toch is het erg belangrijk om ook papa bij de zorg voor jullie kindje te betrekken. Hij miste dat contact tijdens de zwangerschap, dus het is normaal dat hij zijn vaderinstinct nog even moet ontwikkelen. Gun hem de kans om zoveel mogelijk met jullie baby bezig te zijn. Laat hem de luier verversen, een badje geven, jullie kindje in bed leggen of troosten als hij huilt. Hij zal ervan genieten en voor je baby is het erg fijn om door papa vertroeteld te worden.

Overigens is deze papa-tijd ook voor jou erg comfortabel. Als je net een hele dag voor je kleintje hebt gezorgd, kan het deugd doen om ’s avonds even tijd voor jezelf te hebben. Profiteer ervan om iets leuk te doen: spreek eens af met een vriendin, maak een wandeling, neem een lang bad of lees een boek. Doe iets wat je ontspant. Nadien heb je weer dubbel zoveel energie om je baby in de watten te leggen.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages