Oei, gemorst! Wat als je baby knoeit met het eten?

Wat als je baby knoeit met het eten?

Kinderen en morsen, het lijken wel synoniemen. We kennen het allemaal: je geeft je baby rustig eten, maar hop, daar gooien ze hun arm in het rond! Ze proberen zelf de lepel vast te houden, maar dan vliegt het eten alle kanten op. Ondertussen hangt dat mooie kleedje of die nieuwe broek helemaal onder de wortelpuree, alles moet eraan geloven.

Eten zonder te morsen

Als jouw kind nog niet kan eten zonder te morsen, hoef je niet direct te panikeren. Eten is een goede manier om de motorische vaardigheden te ontwikkelen en dat doen kinderen namelijk op hun eigen tempo. Bovendien leren ze tijdens het eten ook een heleboel: wat ze eten, de structuur van bepaalde voedingsmiddelen, of ze iets lekker vinden of niet, enz. Doe ze gewoon een slabbetje om en houd vochtige doekjes in de aanslag. Zo kan je snel het rondvliegende eten wegvegen. Komt er toch eten op de kleding terecht, dan kan je ze gemakkelijk wassen. Gebruik een aangepast wasproduct zoals de Dash Allin1 Pods voor gevoelige huid. De pods zijn uitgevonden om de gevoelige huid van baby’tjes niet te schaden en zijn bovendien heel gemakkelijk in gebruik.

Tips om je kinderen te leren eten zonder te morsen

Wil je dat jouw kind al snel leert eten zonder te morsen? Wij hebben enkele handige tips voor jou. Onthoud wel dat je leert door fouten te maken. Kleine kinderen zijn niet perfect en zullen eerst heel veel morsen vooraleer ze op een propere manier kunnen eten.

  1. Zorg voor een rustige omgeving

Als je baby tijdens het eten omringd is door een heleboel lawaai en speelgoed, dan zal hij of zij afgeleid zijn. Zorg ervoor dat er geen afleiding te bespeuren is. Zo kan je baby zich beter concentreren op het eten (voor zolang het duurt).

  1. Voorzie geschikt materiaal

Kleine kinderen hebben een goede houding nodig om op een propere manier te eten. Het is dan ook belangrijk dat je een geschikte babystoel voorziet, met eventueel een extra kussen of een tafeltje. Doe ze een slabbetje om en geef ze ook een geschikt bordje of kommetje en een babylepel. Dat zal het voor je kind al een pak gemakkelijker maken. Als de extra kussens, slabbetjes en morsdoekjes die je gebruikt onder het eten zitten, kan je die ook heel gemakkelijk wassen met de Allin1 Pods voor een gevoelige huid van Dash. Je kan alles van textiel dat je baby draagt of gebruikt ermee wassen, zo heeft je baby alleen maar zijdezachte spullen!

  1. Geef het goede voorbeeld

Je kan je kind helpen door samen te eten. Op die manier ziet jouw kind hoe je het precies moet doen. Kinderen leren namelijk vooral door te imiteren wat ze zien of horen bij hun rolmodellen. Als zij zien dat jij op een bepaalde manier (proper) eet, dan zullen ze dat proberen na te doen.

  1. Zeg wat ze goed of fout doen

Wijs ze niet alleen op hun fouten, daarmee zijn ze niets. Vertel ze wat ze goed doen en dat zullen ze dan blijven doen. Beloningen helpen zowel op jongere als op oudere leeftijd.

Je kan je kinderen ook gewoon laten knoeien. Op een bepaald moment zullen ze toch wel vanzelf properder leren eten. Als je die methode gebruikt, kan je het best de Dash Allin1 Pods voor een gevoelige huid al op voorhand in huis halen. Je zal gegarandeerd een heleboel vuile kleren hebben!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages