6 dingen die je nog in orde moet brengen tijdens de laatste weken van je zwangerschap

6 dingen die je nog in orde moet brengen tijdens de laatste weken van je zwangerschap

Over enkele weken is het moment waarop je zo lang gewacht hebt daar: je kan eindelijk je baby in je armen houden. Maar voor het zover is, moet je deze 6 dingen zeker nog in orde brengen. Wij geven je al wat tips mee zodat je zeker niets vergeet!

  1. Je huis en de babykamer

Je brengt je baby mee naar huis. Waar gaat hij of zij slapen? Waar ga je hem of haar eten geven? Zorg ervoor dat alles tiptop in orde is zodat je met een gerust hart kan bevallen. Als je huis helemaal babyproof ingericht is, hoef je alleen nog maar te genieten zodra je thuiskomt.

  1. De geboortelijst

Als kerverse ouder heb je heel wat nieuwe spullen nodig. Je kan de modernste snufjes aanschaffen of je het bij de basics houden of je zet alles op je geboortelijst. Hier zijn alvast enkele spullen die je zeker nodig zal hebben. Een babybadje is een absolute must. Zo kan je je baby rustig wassen en hoef je niet het hele bad vol te laten lopen. Ook is het een goed idee om een draagzak of draagdoek aan te schaffen. Zo heb je je handen vrij en heb je je baby toch altijd dicht bij jou. Ook kan je hem of haar dan meenemen naar de winkel, het park of op bezoek bij vrienden of familie. Verder kan een borstvoedingskussen wonderen doen! Zelfs als je niet van plan bent om borstvoeding te geven, is het handig. Je kan het namelijk gebruiken om rond, onder of achter je te leggen terwijl je slaapt. Het kussen zorgt dan voor extra ondersteuning.

Het is een goed idee om al je nieuwe spullen (in de mate van het mogelijke) grondig te wassen met een aangepast wasproduct alvorens ze te gebruiken. Dat kan je doen met de Dash Allin1 Pods voor een gevoelige huid. De pods zijn speciaal uitgevonden om de zachte, gevoelige huid van baby’tjes niet te schaden en zijn bovendien heel gemakkelijk in gebruik.

  1. Het papierwerk

Bij een geboorte komt heel wat papierwerk kijken. Vergeet dus zeker niet om alles op tijd in orde te brengen, zoals het ziekenfonds, de verzekeringen, aanvraag voor kraamgeld, enz. Alles wat je op voorhand kan regelen, is mooi meegenomen. Hoe minder zorgen je aan je hoofd hebt na de bevalling, hoe meer je kan genieten.

  1. Je geboortekaartjes en doopsuiker

Zorg ervoor dat het ontwerp van de geboortekaartjes ruim op tijd klaar en bij de drukker is. Zodra je baby geboren is, zal het allemaal snel gaan.

  1. De kraamtas

Een kraamtas is de tas die je meeneemt naar het ziekenhuis. Daar zitten spulletjes in voor zowel de baby als de mama, zoals luiers, toiletzak en douchegerief, tetradoeken en babykledij. Vergeet niet op voorhand alle babykleding, dekentjes en knuffeldieren goed te wassen met een aangepast product voor de baby ze aanraakt. De Dash Allin1 Pods voor een gevoelige huid zorgen gegarandeerd voor zachte en propere babyspullen.

Gebruik onze checklist om er zeker van te zijn dat je kraamtas volledig is!

  1. De rit naar huis

Het is belangrijk om ook de rit naar huis voor te bereiden. Je hebt namelijk een autostoel nodig die je achteraan kan installeren. Je kiest het best een draagbare autostoel van groep 0+, zodat je baby stevig vastzit. Zorg er bovendien ook voor dat die correct geïnstalleerd is.

Ben je klaar voor de komst van je baby? Vergeet zeker niet om je Dash Allin1 Pods voor gevoelige huid al in huis te halen. Zo kan je op voorhand alle babyspullen al wassen.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages