De babykamer

De muren

Laat je verbeelding de vrije loop en stel zelf je kleurenpalet samen. Kies voor afwasbaar
behangpapier en reukloze verf, zonder lood of andere giftige bestanddelen. Maak de kamer niet te druk. Kies je voor grote decoratieve elementen aan het bed, hou de muren en de andere accessoires dan eerder sober. Gebruik overeenstemmende kleuren, het belangrijkste is dat je baby hier tot rust zal kunnen komen. 

De inrichting

Kies ook hier voor een makkelijk afwasbare ondergrond, zo bespaar je jezelf een hoop
werk. Een kortharig kamerbreed tapijt of een soepele vinyl is ideaal. Wil je niet gewekt worden door de kreetjes van je baby bij de allereerste zonnestralen, zorg dan voor gordijnen die het licht voldoende tegenhouden. Sowieso houdt je kleintje niet van direct of te fel zonlicht: je voorziet dus beter zachte diffuse lampen aan de muur, lampenkappen en verdraaibare spots. 

Het meubilair

Moduleerbare meubels: da’s gemakkelijk! Je kan ze aanpassen aan de leeftijd en de behoeften van je baby dus aarzel niet om hierin te investeren. 
Als je niet wilt dat de kinderkamer in een totale puinhoop verandert, heb je nood aan opbergsystemen. Kies voor ladekastjes, commodes, open rekken om de dagelijkse spulletjes op te bergen… Later kan je zijn kleertjes op een kledingroede tegen de muur hangen of in een kast. Een makkelijk te openen speelgoedkist maakt je kinderkamer af.

Het bedje

Comfort, hygiëne en veiligheid: dat zijn de sleutelwoorden voor een kinderkamer. De meeste kinderbedjes voldoen aan de veiligheidsnormen, hoewel hun prijzen behoorlijk variëren. De grote klassieker blijft nog steeds het houten bedje met spijlen. Omdat het erg stevig is, is het echt een aanrader in geval je meerdere kinderen plant. De verstelbare bodem laat toe om de hoogte van de matras steeds aan te passen aan de grootte van je baby. Dat systeem voorkomt dat je je te vaak diep moet bukken en zorgt ervoor dat je baby zich niet verloren voelt in zijn bedje. Op maximale hoogte is het ideaal
om als luiertafel te gebruiken. Het bedje met verschuifbare zijkant vergemakkelijkt
je leven: je kan je baby zonder moeite opnemen, hoeft je niet constant te bukken en je
kindje zal meer op zijn gemak zijn als je zijn luier ververst.

Goed om te weten:

  • Bij verandering, respecteer je 1 gouden regel: Alles moet handig zijn!
  • Neem nooit afstand van je baby en zorg dat je een hand hebt in alle veranderingen!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages