Een heerlijke tijd

Wat een heerlijke periode is dit. Had je last van (ochtend)misselijkheid, dan zal die na vier maanden stilaan verdwenen zijn. 

Het eventuele braken is verleden tijd, en wordt vervangen door een toegenomen eetlust. Geniet ervan, maar let er natuurlijk wel op dat je gezond en gevarieerd eet. De meeste aanstaande mama’s voelen zich tijdens deze periode fit en energiek. Een goed moment om te bewegen dus. Kies voor rustige sporten, zoals zwemmen of fietsen. Je zult ervan ontspannen, en het is een goed idee om tijdens je zwangerschap in vorm te blijven en je spieren te trainen!

Ook emotioneel zit je deze periode goed in je vel. De eerste emoties rond je zwangerschap zijn weggeëbd, je bent intussen helemaal gewend aan het idee dat er leven in je buik groeit. Bovendien heb je de kaap van drie maanden overschreden. Dat is een mijlpaal, want de kans dat er nu nog iets misgaat, is een heel stuk kleiner. Tijd dus om aan iedereen te vertellen dat je zwanger bent. En vroeg je al een meter en peter?

Toch nog last van enkele kwaaltjes? Dan horen daar wellicht vermoeidheid bij, en misschien constipatie. Bovendien kun je deze periode een beetje gefrustreerd raken, omdat je niet meer in je jeans past, maar toch ook nog niet aan zwangerschapskleding toe bent. Je ziet mensen naar je kijken met een blik van: is ze verdikt of zou ze toch zwanger zijn? Trek je daar niets van aan. Binnenkort pronk jij met je mooie zwangere buik!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages