Het is zover!

Het is zover, dit is de laatste week van je zwangerschap. Je kunt waarschijnlijk niet meer wachten tot je baby eindelijk in je armen ligt!

Rust veel

Men zegt dat een bevalling vergelijkbaar is met een marathon. Dus rust deze week zoveel mogelijk, in afwachting van het grote moment. Als je ’s nachts niet kunt slapen (omdat je geen goede houding vindt), slaap dan zoveel mogelijk overdag. Hoe beter je uitgerust bent op de dag van de bevalling, hoe meer uithouding je zal hebben om de pijn te doorstaan en om te persen. De dagen erna zullen ook niet de meest rustgevende zijn, wegens de opwinding van het moederschap, de schommelende hormonen, de borstvoeding... Ook daarvoor moet je kracht opdoen.

Bereid je voor

Blijf je voorbereiden. Doe thuis je oefeningen die je hebt geleerd van je vroedvrouw: ademen, ontspannen, stretchen, enz. Op die manier zal je de weeën beter kunnen opvangen en zal je niet panikeren. Houd slechts één doel voor ogen: zo zen mogelijk zijn.

En daarna?

In geval van een knip of een gehechte scheurwonde, moet het litteken goed worden gewassen en gedroogd. Blijf niet te lang rechtstaan, omdat er dan druk op de wonde kan worden uitgeoefend. Zitten kan de eerste dagen ook oncomfortabel zijn. Doe rustig aan en alles zal gauw in orde komen. 

Na de uitdrijving van de placenta zal je bloedingen hebben die doen denken aan overvloedige maandstonden. Dat kan enkele weken duren. Als je een keizersnede hebt ondergaan, zal de herstelperiode langer zijn. Draag zorg voor jezelf en probeer vooral niet teveel te doen. Laat je helpen door de papa en rust zoveel mogelijk. Na een paar dagen worden de draden of nietjes verwijderd en na enkele maanden zal je litteken niet meer zijn dan een onopvallende witte lijn.

Wij wensen je de allermooiste ontmoeting! Het ogenblik van de geboorte, hoe onvoorspelbaar ook, blijft een van de mooiste momenten van je leven.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages