Janneke of Mieke?

Het wordt het stilaan tijd om te denken aan de periode na de bevalling. Kozen jullie al een geboortekaartje? En nog belangrijker: zijn jullie het eens over de naam? Als je het geslacht van je baby kent, kun je gericht zoeken.

Hou er rekening mee dat dit een belangrijke keuze is, die je kleintje zijn hele leven lang zal meedragen. Een speciale naam kan leuk zijn, maar als je kind later voor de honderdste keer zal moeten zeggen hoe die geschreven wordt, denkt hij daar misschien anders over. Hou ook rekening met de achternaam, die goed moet klinken in combinatie met de voornaam. En denk eraan dat een kind snel groot wordt: een naam die lief is voor een baby, is misschien minder leuk voor een tiener.

Inspiratie nodig? In de boekhandel vind je tientallen boeken met babynamen. Ook op internet vind je ontelbare sites met tips. En natuurlijk kun je ook gewoon je oren openhouden, en letten op de namen van mensen in je omgeving, in de krant, op televisie... Of misschien is het wel leuk om je kindje te noemen naar een bijzondere persoon in jullie familie?

Tegen het einde van de zevende maand zal je kindje ongeveer 40 centimeter meten, en zo’n 1,5 kilo zwaar zijn. Vanaf dan kan je baby op zijn vinger zuigen, de hik hebben, bittere smaken onderscheiden en reageren op geluid. En wat heel bijzonder is: hij is nu groot genoeg om te kunnen leven buiten je baarmoeder. Al zou hij nog wel even in de couveuse moeten verblijven: zijn weerstand bijvoorbeeld, staat nog niet op punt, en hij zou zichzelf nog niet warm kunnen houden. Beter dus dat hij nog even veilig in je buik blijft zitten!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages