Je baby wassen

Je kindje wassen is even noodzakelijk als hem voeden. Een dagelijks badje is belangrijk voor zijn hygiëne en zijn comfort.

Het badje

Gebruik bij voorkeur een babybadje. Dat is makkelijker in gebruik en je kindje zal zich minder 'verloren' voelen dan in het grote bad. Met een eenvoudige plastic kuip kan je je reeds behelpen. Er bestaan meerdere modellen: je hebt er die je op een meubel kan plaatsen, opblaasbare, met een opplooibaar onderstel, en modellen die je bovenop je eigen badkuip kan installeren. Een badstoeltje kan je kindje ondersteunen in het water en jou de handen vrij laten. Controleer of de temperatuur van het water 37 °C bedraagt. Wil je het zelf uitproberen, voel dan met je elleboog en niet met je hand. Verlies je kindje nooit uit het oog, zelfs niet als hij comfortabel geïnstalleerd zit in een badzitje of als er slechts een klein beetje water in het bad is.

Waar geef je hem zijn eerste badje?

In de best verwarmde ruimte van het huis. Vermijd tochtige plaatsen. Je kleintje heeft nood aan een kamertemperatuur van 24 °C om comfortabel te kunnen baden. Praat tegen hem, lach met hem, zing een liedje. Stel hem op zijn gemak!

De zeep

Het is aangenamer om je baby met de hand te wassen. Vermijd gewone zeep waarvan de pH te hoog is. Ga voor een zachte zeep met een zo neutraal mogelijke pH waarvan de zachtheid overeenstemt met de delicate huid en broze haartjes van je baby. Vooral de vloeibare wasgel blijkt makkelijk gedurende de eerste maanden.

De shampoo

Je baby’tje transpireert veel. Was daarom iedere dag zijn haartjes met een speciale zachte babyshampoo die zijn oogjes niet irriteert.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages