Tweede trimester: veel vragen

Het hoofdstuk van je eerste trimester is definitief afgesloten, maar ook het tweede trimester brengt tal van vragen met zich mee!

Veel vragen

Tijdens dit tweede trimester zal dat prille leven in je buik alsmaar meer vorm aannemen. Binnenkort zal je je baby voelen bewegen en als je wil, kan je te weten komen of het een jongen of een meisje is. Je zult beginnen te plannen, na te denken over een voornaam, de bevalling, borstvoeding, de inrichting van de kinderkamer ...

En hoe zit het met papa?

Ook voor hem zal de geboorte concreter worden. De eerste maanden is hij niet meer dan een observator van de kleine ongemakken en jouw grote vragen! Binnenkort zal ook hij de bewegende baby kunnen voelen, die zowel zijn stem als de jouwe zal herkennen. Maak er een punt van om veel te praten over de toekomstige baby, om samen vragen te stellen, zelfs de meest bizarre! Het is op die manier dat jullie ouders beginnen te worden!

Om nog maar te zwijgen van het papierwerk …

En ja, daar staat je hoofd waarschijnlijk het minste naar, maar vergeet niet dat je toch een aantal zaken in orde moet brengen voor de geboorte van je baby. Zo kan je binnen enkele weken het startbedrag aanvragen bij je kinderbijslagfonds. Meer informatie hierover vind je bij onze partner Infino

Bang, ik?

Je schiet badend in het zweet wakker uit een nare droom: je baby was gigantisch, had een snor en het hoofd van je schoonvader, en hij maakte zich klaar om jullie huis te slopen. Geen paniek, het was maar een nachtmerrie … Maar het overkomt je wel vaker de laatste tijd! Wees gerust, dat is normaal (al maakt het de dingen niet prettiger). Je stelt je een heleboel vragen en je bent bang dat je baby niet ‘normaal’ zal zijn. Alle toekomstige moeders delen die angsten. Probeer te relativeren, hoewel dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Je wordt goed gevolgd en met de huidige technieken kunnen een heleboel problemen vroegtijdig worden opgespoord. Voel je vooral niet schuldig en trek je er niet te veel van aan.

 

Lees ook:

De aangifte van je zwangerschap

Geboortepremie aanvragen

 

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages