Zwangerschapsstriemen

Vanaf de 5de maand begint je huid aan elasticiteit te verliezen. Daardoor kunnen kleine roze huidstrepen verschijnen op je buik, borsten en dijen: de gevreesde zwangerschapsstriemen.

Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Eens je zwangerschapsstriemen hebt, raak je ze niet meer kwijt. Gelukkig kun je de schade wel beperken door tijdig maatregelen te nemen. Probeer niet te snel aan te komen, want hoe sneller je aankomt, hoe groter de kans is dat je striemen krijgt. Maar ook als je niet snel aankomt, kan je striemen krijgen. Hoe te voorkomen? Een woord: hydratatie!

De sleutel is om je huid vanaf het begin van uw zwangerschap te hydrateren. En dat begint vanbinnen. Ja, als je niet wilt dat je huid helemaal uitdroogt of eruitziet als die van een krokodil, moet je minstens 1,5 liter water per dag drinken!

Probeer uw huid dagelijks te hydrateren, 's morgens en 's avonds om te zien of het beter gaat. Wij geven de voorkeur aan een plantaardige olie zoals een zachte amandelolie boven een crème, maar wat je ook gebruikt, zorg er in ieder geval dat het bioproducten zijn of producten gemaakt voor zwangere vrouwen.

Onthoud ook: mirakels bestaat niet, enkel een consequente huidverzorging kan oplossingen brengen.

Het advies van de dermatoloog:

"Het belangrijkste is te voorkomen in plaats van te behandelen. Eenmaal gevormd, verdwijnen striemen nooit helemaal. Na de bevalling worden ze geleidelijk aan bleker en discreter."

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages