Tweede prenatale consultatie

Je draagt je mooie ronde buik vol trots! Om de week goed te beginnen, maak je een afspraak voor je tweede prenatale consultatie en ga je langs bij je huisarts voor je maandelijkse bloedproef en urineanalyse.

Wat staat er op de agenda?

Je gynaecoloog gaat na hoe het staat met je zwangerschap, controleert of de baarmoederhals goed gesloten is en meet je bloeddruk. Hij bestudeert ook de resultaten van je onderzoeken en let daarbij op eventuele sporen van eiwit in de urine, die zouden kunnen wijzen op een infectie. Je bloedstalen controleert hij op de eventuele aanwezigheid van suiker om zwangerschapsdiabetes op te sporen.

Bim bam kilogram

Wat ook wordt gemeten tijdens de consultatie is je gewicht! Inderdaad, jij bent niet meer de enige die dat in het oog houdt, voortaan houdt ook je gynaecoloog dat nauwlettend in de gaten. De ideale gewichtstoename voor een zwangerschap situeert zich tussen 9 en 13 kilo. Gemakkelijk gezegd! Maar hoe doe je dat concreet? Eerst en vooral hoef je je gewoonten niet te veranderen en niet voor twee te eten. Een paar dingen zijn verboden, maar voor de rest mag je alles eten, moet je veel drinken (water natuurlijk), vermijd je vet en suiker en beweeg je veel. Een extra stukje zwarte chocolade is toegestaan.

Pas op dat het geen obsessie wordt. Kijk vooral niet te nauw, aankomen is noodzakelijk voor je gezondheid en voor de goede ontwikkeling van je baby. Als het je benauwd wordt, stop je weegschaal dan weg en ontspan. Het heeft geen zin je iedere dag te wegen en diëten is helemaal uit den boze (tenzij op voorschrift).

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages