Week 11

Zwangerschap buik week 11

In de 3e zwangerschapsmaand, die nu aanvangt, is je toekomstige baby al 40 000 keer dikker dan in het begin. Niet slecht hè, voor zo’n klein wezentje?

Een hartje dat hevig klopt

Zijn hartje klopt en dat kan worden waargenomen met een doppleronderzoek. Maar vergeet de trage en rustige hartslag die je denkt te horen: het klopt met 120 tot 160 slagen per minuut!

Met hoge snelheid

Terwijl zijn ogen vorige week nog geen oogleden hadden, is dat nu wel het geval! Zijn gezicht wordt fijner en er verschijnen lippen ter hoogte van zijn mond. Zijn stembanden ontwikkelen zich geleidelijk aan (maar hij zal ze pas voor het eerst gebruiken bij zijn geboorte). Zijn ledematen blijven groeien en worden op niet al te homogene wijze langer, omdat de armen sneller groeien dan de benen. Wees echter gerust, dat komt allemaal in orde voor zijn geboorte.

Meisje of jongen?

Hm nee, dat kan je nog niet weten! Maar het voortplantingsstelsel ontstaat wel al. Als het een meisje is, heeft het vanaf nu een vaginaal kanaal, eierstokken en eileiders. Als het een jongen is, heeft hij al teelballen, en hoewel die nog niet zichtbaar zijn produceren ze wel al testosteron.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages