Week 15

Zwangerschap buik week 15

Vaarwel eerste trimester en hallo 4de zwangerschapsmaand! Je baby zet zijn ontwikkeling voort, zij het aan een iets minder hoog tempo.

I like to move it, move it!

Baby beweegt! Voel je hem al? Indien niet, geen paniek, soms duurt het wat langer! De reflexbewegingen van zijn armen, handen en benen nemen toe wanneer hij wakker is, en dat niet zonder reden: voorlopig is er nog plaats. Maar deze week begint ook het hoofdje te bewegen. Het kan ook dat hij zijn minuscule handjes opent en sluit. En hoe zit het met de teentjes? Die kan hij al spreiden. 

Slaap kindje slaap

Je baby slaapt veel overdag (een beetje zoals jijzelf). Hij moet namelijk recupereren van zijn dagelijkse oefensessies en flink blijven groeien!

Met open mond

Je baby oefent het openen en sluiten van zijn mond en het inslikken van vruchtwater. Hij begint zelfs al dingen te proeven! Daarom is het nu tijd om zo afwisselend mogelijk te eten (vooral als je niet meer misselijk bent), zo laat je hem al duizenden smaken ontdekken. Zijn mond maakt ook zuigbewegingen: de natuur zorgt ervoor dat alles op de dag van de geboorte al perfect werkt!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages