Week 21

Zwangerschap buik week 21

Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, je bent al halverwege je zwangerschap. Je bent net zo ver verwijderd van de conceptie als van de bevalling. Ben je blij, of kan je niet wachten om je baby voor het eerst in je armen te sluiten?

Liefkozingen

Naarmate je baby groeit en beweegt, zal hij meer en maar plaats innemen. Des te beter: nu kan je hem liefkozen. Voel je een bobbel in je buik? Leg vlug je hand erop en observeer de reactie van je baby. Dat zal hij heel leuk vinden!

Een grote slaper

Heb je de indruk dat je baby niet zo veel beweegt? Dat is normaal: hij slaapt 16 tot 20 uur per dag (maar niet noodzakelijk wanneer jij slaapt). Het is mogelijk dat wanneer jij gaat slapen, je baby helemaal geen zin heeft om ook een dutje te doen. Hij kan je zelfs verhinderen om te slapen door wild tekeer te gaan. Waarschijnlijk om in conditie te blijven! Hij gedraagt zich als een ware acrobaat, die rond zijn as draait en met zijn navelstreng speelt!

Hij zuigt op zijn duim!

Je kleine spruit raakt zijn gezicht aan en is al in staat om op zijn duim (of op zijn tenen) te zuigen. Misschien kan je zijn soepelheid bewonderen tijdens de tweede echografie.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages