Week 26

Zwangerschap buik week 26

Hola, hij gaat nogal tekeer! Inderdaad, je baby wordt steeds sterker en gaat op verkenning. Je kleine bewoner voelt zich op zijn gemak en dat kan je goed voelen!

Je baby beweegt voortdurend

Je begint te voelen waar hij allemaal toe in staat is wanneer hij naar alle kanten beweegt, zijn billetjes achteruitduwt en zijn beentjes uitstrekt. Zelfs als hij slaapt! Hij maakt gemiddeld 40 tot 120 bewegingen per uur, en zelfs nog meer als hij wakker is! Gelukkig voel je niet al zijn bewegingen, alleen de grootste en snelste. Put hij je uit? Wees niet ongerust: het feit dat hij veel beweegt zegt niets over zijn gedrag na de geboorte. Hij reageert ook op geluiden die hij waarneemt en zal niet twijfelen om aan te geven dat een bepaald geluid hem stoort.

De tastzin ontwaakt

Je baby test zijn tastzin uit. Hij raakt zijn gezicht aan, of de wand van je baarmoeder, hij treedt in contact met zijn cocon via zijn lichaam… het ideale moment om je buik aan te raken: je baby reageert zonder twijfel op jouw aanrakingen of die van je partner!

Wat nog ?

Binnen enkele weken, wanneer de 6e maand van je zwangerschap ingaat, kan je bij een kinderbijslagfonds de aanvraag voor je startbedrag indienen, een financieel duwtje in de rug om de komst van je baby voor te bereiden. Infino legt je graag uit hoe je dit bedrag aanvraagt.

 

Lees ook:

Geboortepremie aanvragen

Zwangerschapscursussen

 

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages