Week 33

Zwangerschap buik week 33

Hallo 8e maand! De beslissende dag nadert en je baby voelt het! Misschien beslist hij deze week wel om zich om te keren en met zijn hoofdje naar beneden te gaan liggen.

Volzet!

Je baby gebruikt bijna de volledig inhoud van je baarmoeder. Bij de 3de echografie zal je dan ook slechts "stukjes" baby in het groot kunnen zien. Hij is niet langer verrimpeld maar hij wordt nu geleidelijk aan gladder en zachter. De acrobaat uithangen gaat niet langer. Wees dus niet ongerust als hij wat minder lijkt te bewegen dan voordien: het begint een beetje krap te worden! In de plaats van veel en duidelijk waarneembare schoppen en slagen voel je nu tragere bewegingen, bijvoorbeeld wanneer je baby zich omdraait.

Een olifantengeheugen

Ongelooflijk, je baby begint de geuren te onthouden die hij door het vruchtwater heen "ruikt". De geheugenfunctie staat nog in haar kinderschoenen maar werkt goed. Hij zou bij de geboorte nog in staat zijn de geuren te herkennen van het voedsel dat je tijdens je zwangerschap hebt gegeten. Een tip: eet regelmatig broccoli, dat komt je later misschien nog goed van pas!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages