Week 34

Zwangerschap buik week 34

Je zal je baby binnenkort kunnen zien, zijn leuke snoetje kunnen bewonderen, hem observeren om na te gaan op wie hij lijkt. Maar hoewel hij eerder roze dan rood is blijft hij voorlopig nog een beetje verrimpeld!

Kijk uit voor de klauwen

Bij de geboorte kunnen sommige baby’s wel eens krabben omdat hun nagels zo lang zijn (berg je manicuresetje maar op, je moet nog even wachten voor je ze kunt afknippen). Zijn hoofdje heeft nu een omtrek van iets meer dan 27 cm.

Longen in volle rijping

Om te vermijden dat de longblaasjes blijven plakken, scheiden de longcellen tijdens deze week een substantie uit: het surfactant. Deze medisch naam verwijst naar een soort smeermiddel dat de longblaasjes wijd open houdt wanneer hij ademt bij de geboorte. Daarom is het zo belangrijk de baby zo lang mogelijk warm te houden.

Je administratie op punt stellen

Je startbedrag al ontvangen? Super! Zo kan je alvast een aantal spulletjes voor je baby kopen (een schattig eerste pyjamaatje, bijvoorbeeld). Je aanvraag voor het startbedrag nog niet ingediend ? Doe dit snel hier en Infino stort je zo snel mogelijk het volledige bedrag. 

 

Lees ook:

Geboortepremie aanvragen

Het geboorteplan: rust in spannende tijden

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages