De bruine lijn op je buik tijdens je zwangerschap

De Bruine Lijn Op Je Buik Tijdens Je Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam heel wat fysieke en emotionele transformaties. Een bruine lijn op je buik, de zogenaamde linea negra, is er één van.

Wat is die bruine lijn op mijn buik en waarom verschijnt ze tijdens mijn zwangerschap?

De bruine lijn op je buik is een goed voorbeeld van één van de vele veranderingen die je zwangere lichaam ondergaat onder invloed van je hormonen. Het is een gepigmenteerde lijn van ongeveer een centimeter breed die vertrekt vanaf je schaambeen en doorloopt tot je navel. Ze verschijnt meestal tegen het tweede trimester van je zwangerschap.

Je hoeft je geen zorgen te maken, een bruine lijn op de buik is een compleet normaal fenomeen dat bij heel wat zwangere vrouwen voorkomt. Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam namelijk meer pigment aan. Hierdoor gaan bepaalde plekken op je huid donkerder kleuren en meer opvallen. 

Wat kun je doen om een bruine lijn op je buik te vermijden tijdens je zwangerschap?

Een bruine lijn op je buik tijdens je zwangerschap kan je eigenlijk niet vermijden. Elke vrouw en elke zwangerschap zijn anders. Zo kan jij er snel last van hebben terwijl een zwangere vriendin gespaard blijft. Vrouwen met een lichte huid lijken over het algemeen minder uitgesproken last te hebben van een bruine lijn op de buik dan vrouwen met een getinte huid.

Een gebrek aan foliumzuur of vitamine B9 zou kunnen meespelen, maar dan vooral bij de intensiteit van de bruine lijn, niet voor de aanwezigheid op zich. Even letten op wat je eet kan dus deels wel lonen. Peulvruchten, spinazie, asperges, lijnzaad, broccoli, … Al deze voedingswaren zijn een natuurlijke bron aan vitamine B9. 

Daarnaast is het steeds raadzaam om blootstelling aan de zon te vermijden. Indien je toch wilt zonnen, gebruik je bij voorkeur een factor 50.

Blijft die bruine lijn op mijn buik na mijn zwangerschap?

Van zodra je bevallen bent, begint de bruine lijn op je buik langzaam te vervagen. Na een drietal maanden is er helemaal geen spoor meer van. Hou dat dus in je achterhoofd als die vreemde lijn op je buik je toch onzeker zou maken!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages