Je tanden tijdens de zwangerschap

Het is een mythe dat iedere zwangerschap je een tand kost. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet voor je tanden moet blijven zorgen.

Gaatjes voorkomen

De calcium die de foetus nodig heeft, wordt nooit onttrokken uit de tanden van de moeder maar komt voornamelijk uit de voeding. Tandbederf of cariës voorkom je met een goede mondhygiëne en een evenwichtig voedingspatroon. Gun je tanden rust en beperk het aantal eetmomenten tot drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes per dag. Kies voor ongesuikerde harde knabbels en voor water tussen de maaltijden.

Tandvleesontsteking

Vergeet je tweejaarlijkse controle bij de tandarts niet! Een zwangerschap veroorzaakt geen cariës, maar hormonale veranderingen verhogen wel de kans op tandvleesontstekingen. De symptomen daarvan zijn gezwollen of bloedend tandvlees.

Om tandvleesontstekingen te voorkomen is een goede mondhygiëne essentieel: poets minstens twee keer per dag je tanden, gedurende minstens twee minuten. Vervolledig de poetsbeurt iedere dag een keer de ruimtes tussen de tanden te reinigen met tandzijde, tandenstokers of speciale borsteltjes. Blijft je tandvlees bloeden of is het pijnlijk bij aanraking, vraag dan advies aan je tandarts.

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages