Wat je lingerie betreft

Mijn borsten zijn verdubbeld in omvang nu ik zwanger ben: welke bh koop ik?

Nu je zwanger bent, zijn je borsten misschien plots dubbel zo groot als voordien. Dat klinkt in eerste instantie fantastisch en ook je partner vindt dit waarschijnlijk heel fijn. Zelf herken je intussen soms je eigen lichaam niet meer. En die grote boezem is vaak zelfs bijzonder pijnlijk. Onderschat het belang van de juiste bh tijdens je zwangerschap dan ook niet. Hoog tijd om de juiste lingerie te shoppen!

Zowel je zwangerschap als de borstvoeding aan je kindje vragen heel wat van je borsten. Je begint ze dus best zo snel mogelijk te verzorgen, zo heb je nadien meer kans om je mooie decolleté te behouden. Hydrateren en correcte ondersteuning bieden, zijn hiervoor cruciaal. Het eerste doe je tweemaal daags met een hydraterende crème of een olie tegen striemen, het tweede vergt wat zoekwerk.

Welke bh moet je kopen tijdens de zwangerschap ?

Je hebt minstens twee bh’s nodig: één voor overdag en één voor ’s nachts. Je leest het goed: ’s nachts een bh dragen helpt om je weefsel in vorm te houden. Als je van plan bent om borstvoeding te gaan geven, kun je wel al bh's kopen die vooraan opengaan, zo vermijd je een dubbele aankoop!

Meet je borsten goed op zodat je de correcte maat koop. Dat is belangrijk voor een optimale ondersteuning. Verkoopsters in een lingeriewinkel helpen je hier ook graag mee. Verwen jezelf en je partner met enkele mooie exemplaren. Het is niet omdat je zwanger bent dat je plots een oma-bh nodig hebt!

Ondersteun je borsten ook ’s nachts!

Voor ’s nachts kies je best een bh zonder beugel, dat is comfortabeler en makkelijker om te dragen. Een bh zonder beugel geeft ook verlichting aan pijnlijke borsten.

Trakteer jezelf ook op een mooie pyjama die aan de voorkant opengaat (als je van plan bent om borstvoeding te geven) en waar je je goed in voelt. Zo straal je zelfs in je pyjama op de kraamafdeling!

Zwangerschapslingerie voor borstvoeding

Wil je zeker borstvoeding geven aan je kindje? Investeer dan al in lingerie die je kunt blijven dragen na de bevalling. De eerste dagen of weken zal je merken dat je bh’s, door de stuwing, niet meer lijken te passen. Eens je lichaam gewend is aan de borstvoeding, krijgen je borsten opnieuw hun omvang van tijdens de zwangerschap. Er zijn heel wat bh’s en topjes op de markt die zowel mooi als comfortabel zijn. Die zijn dus zeker een zoektocht waard!

Vergeet zeker niet te genieten van je nieuwe decolleté: je borsten zijn nu op hun mooist!

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages