9 maanden
favorieten
Borstvoeding: alles wat je moet weten

9 maanden MyMedela


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: Medela

De app voor borstvoeding - in samenwerking met Medela, expert in borstvoeding

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Jouw persoonlijke borstvoedingsassistent, elk moment van de dag

Zwangerschap en borstvoeding zijn heel natuurlijke dingen. Toch kan je er wel wat hulp bij gebruiken. Als je echt problemen of klachten hebt, schakel je natuurlijk een professional in. Voor de eerste antwoorden, adviezen én het vastleggen van alle belangrijke gegevens van je baby, de borstvoeding en het kolven, is er de MyMedela app.

Midden in de nacht

MyMedela is de nieuwe app van Medela. Deze app geeft advies en tips over borstvoeding en beantwoordt alle mogelijke vragen waar een (aanstaande) mama mee zit. Het is een Eerste Hulp Bij Borstvoeding met 24-uur permanentie. Vergelijk het met een professional binnen handbereik, gewoon op je smartphone. Een vroedvrouw  of lactatiekundige staat natuurlijk niet om 3u ’s nachts naast je bed om te helpen bij een acuut borstvoedingsprobleem. MyMedela is er wel voor jou. Het is dé oplossing voor mama’s die snel hulp of antwoord willen, ook midden in de nacht. 

Alles ineen

De komst van een kindje verandert je leven. Er is veel energie nodig voor de zwangerschap, het herstel na de bevalling, de zorg voor je kindje en de borstvoeding. Er zijn heel wat dingen waar je plots rekening mee moet houden; Wanneer was de laatste voeding? Hoelang is er gedronken? Aan welke borst is er gedronken? Hoeveel is er gekolfd? Houvast en structuur in het borstvoeden zijn belangrijk voor (jonge) mama’s. Door die plotse veranderingen, kom je snel handjes tekort en zit je hoofd overvol. Ook hierbij helpt MyMedela. Alle belangrijke gegevens van je kindje én van de borstvoedings- of kolfsessies staan handig bij elkaar in één app. Zo wordt het verzamelen van data en het borstvoeden makkelijker én overzichtelijker.

Sterke basis

De adviezen en tips in de app zijn samengesteld door een team van lactatiekundigen van Medela. De grote schat aan kennis in de app is gebaseerd op hun jarenlange ervaring en op de meest recente onderzoeken en ontwikkelingen.  Medela staat bekend om haar innovatieve en kwalitatieve borstkolven, maar Medela doet meer dan dat. Al ruim 50 jaar doet Medela uitgebreid onderzoek op het gebied van borstvoeding en moedermelk, in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers. De resultaten uit deze onderzoeken gebruikt Medela bij de ontwikkeling van haar producten, maar ook om professionals én mama’s te informeren en te adviseren over borstvoeding. Er is intussen een schat aan kennis opgedaan waarmee veel mama’s wereldwijd worden geholpen, ook bij de moeilijkere momenten in de borstvoedingsperiode.

Medela geeft al jaren advies via de website, een blog, social media en een live Borstvoedingscafé op Facebook. Met MyMedela komt hier nu een kanaal bij: een app met alle antwoorden op vragen over zwangerschap en borstvoeding.

Kijk hier voor meer informatie over MyMedela, of om deze direct te downloaden.